Îl pierd şi pe Calcan? „Puştiul-minune" al Universităţii cere rezilierea contractului

Îl pierd şi pe Calcan? „Puştiul-minune
Andreas Calcan, unul dintre cele mai bune produse ale centrului de copii şi juniori al lui „U" din ultima vreme, cere la FRF să-i fie desfăcut angajamentul cu „Şepcile roşii". Dinamo Bucureşti este cea mai probabilă destinaţie a mijlocaşului.

După Octavian Ursu, Universitatea Cluj e în pericol să mai piardă un fotbalist de mare viitor. Colegul său de generaţie şi unul dintre cei mai talentaţi jucători scoşi de „U" în ultima perioadă, Andreas Calcan (19 ani), şi-a depus memoriu la Federaţia Română de Fotbal (FRF) pentru a fi declarat liber de contract. Coincidenţă sau nu, acţiunile lui Calcan şi Ursu vin la scurt timp după ce Gigi Mulţescu, antrenorul lui Dinamo, declara public că-i doreşte pe cei doi.

Ieri, ZIUA de CLUJ anunţa că Octavian Ursu, reprezentat de un avocat apropiat al celor de la Dinamo, cerea FRF să-i fie reziliat contractul din cauza restanţelor financiare pe care clubul le are faţă de el. Tânărul jucător, prin reprezentantul său legal, arăta, spun sursele noastre, că membrii comisiei pentru statutul jucătorului trebuie să decidă în favoarea sa, având în vedere că el nu solicită plata restanţelor, ci doar desfacerea contractului, astfel că solicitarea sa nu intră sub incidenţa legii insolvenţei. Aceleaşi surse susţin că acţiunea lui Ursu a fost dublată de una similară din partea lui Andreas Calcan, liderul generaţiei care a obţinut medalia de bronz în ultimul sezon al campionatului naţional de juniori. La fel ca şi colegul său, Calcan invocă într-un memoriu adresat FRF neplata salariului pe trei luni. Cazul urmează să fie judecat săptămâna viitoare, cu câteva zile înainte de începerea Ligii I. Cei doi tineri fotbalişti nu s-au antrenat în ultimele zile sub comanda lui Ionel Ganea, ratând şi ultimul amical de la Braşov, cel cu nou-promovata Corona.

Pe de altă parte, Universitatea se bazează pe un articol din regulament care prevede că un jucător aflat în ultimele şase luni de juniorat trebuie să semneze contract de profesionist cu clubul, în cazul în care i se propune un asemenea angajament. Articolul 14 din „Regulamentul privind statutul şi transferul jucătorilor de fotbal", la capitolul „Contractele jucătorilor juniori", prevede următoarele: „Cu şase luni înainte de terminarea perioadei junioratului jucătorul este obligat să încheie un contract cu clubul la care este legitimat cu titlu definitiv, pe o durată de cel puţin trei ani, numai în situaţia în care clubul respectiv îi propune să încheie un contract şi îi garantează un venit lunar echivalent cu salariul mediu pe economie, aşa cum este comunicat de Institutul Naţional de Statistică". Cum clubul le-a propus astfel de angajamente celor doi fotbalişti, oficialii „Şepcilor roşii" speră să aibă câştig de cauză.

Descoperit de primul antrenor al lui „Clau-gol"

Calcan a început fotbalul la Slatina, sub comanda lui Ion Pârvulescu, antrenorul care i-a descoperit pe Ionel Dănciulescu sau Claudiu Niculescu. Apoi, a ajuns la Ardealul, sub comanda lui Mihai Georgescu, iar în 2010 a venit la „U" Cluj, la pachet cu alţi 12 jucători (printre care Vlad Morar, Ionuţ Neag şi Octavian Ursu), plus antrenorul Georgescu. Într-un material publicat în ianuarie de ZIUA de CLUJ, Calcan spunea că speră să debuteze pentru „U" în prima ligă şi vorbea la superlativ despre suporterii echipei. „Fanii sunt extraordinari. Gestul lor de a ne dona bani a fost ieşit din comun. Sunt alături de echipă şi în situaţia asta grea. Trebuie să joci de plăcere pentru ei, pentru cum cântă tot timpul", a spus Calcan.

 

Comenteaza