Cruciada copiilor II. Popescu: "Abia aştept meciurile"

Cruciada copiilor II. Popescu:
Liga II începe sâmbătă, cu "U" printre participante. Antrenorul Marius Popescu a prefaţat noul campionat pentru ZIUA de CLUJ.
">

După cinci ani de Liga I, Universitatea joacă din nou la matineu. În loc de meciuri cu Dinamo sau CFR, va avea încleştări cu Unirea Tărlugeni sau Şoimii Pâncota. Vestea bună este că la club există stabilitate şi că salariile jucătorilor sunt "aproape la zi", cel puţin aşa spune antrenorul Marius "Papi" Popescu. Vestea şi mai bună este că "şepcile roşii" rămân pe Cluj Arena.

Universitatea are primul meci sâmbătă, în deplasare, cu Chindia Târgovişte. Cândva, o generaţie de jucători tineri ai clubului a scris acolo istorie: un 0-0 care salva pe "U" de la retrogradare, în 1997. "Cruciada copiilor", era titlul din presa vremii. Pe bancă era Tibi Poraczky, iar pe teren Paul Ghenţi, Horea Turbuţan, Andrei Lazăr, Ovidiu Miron, Dan Monea, Foris şi alţi fotbalişti pe care cu greu îi mai ţin minte chiar şi cei mai înfocaţi suporteri.

Acum, o altă generaţie de copii îşi va începe la Târgovişte "cruciada". Cea a lui Greu, Schieb, Ursu, Patrick Popescu, Dulap şi ceilalţi. Antrenorul lor, Marius Popescu, a vorbit despre felul în care arată lucrurile la "U", după o vară a schimbărilor profunde la clubul alb-negru.

"Jucătorii s-au pregătit foarte bine. Am avut antrenamente comprimate, cu multe elemente, pentru că timpul a fost scurt. E bine că s-a făcut un cantonament. Toată lumea este racordată la ce ne-am propus. Lotul este destul de echilibrat, cu dubluri pe posturi. Sunt generaţii foarte talentate, care au obţinut performanţe la nivel de juniori", a spus Popescu.

Echipa a jucat mai multe meciuri amicale, dar numai cu formaţii mai slab cotate. "Am dorit să jucăm cu echipe de liga a doua, aveam stabilite meciuri cu FC Braşov şi Gaz Metan Mediaş, dar au picat din cauză că ne întâlnim în campionat în primele etape. Eu aş fi vrut să jucăm şi aşa, dar ei nu au fost de accord. Am jucat cu cine am putut, iar victoriile ne-au ajutat la moral. La vârsta pe care o au jucătorii noştri, mentalul contează foarte mult", a subliniat antrenorul.

Ioan Neag nu s-a pregătit cu echipa şi nu a ajuns încă la o înţelegere cu clubul privind contractul său. După plecarea lui Vali Lemnaru la Petrolul, cei mai vârstnici jucători ai Universităţii au rămas Lorant Kovacs (22 de ani) şi Andreas Calcan (21). O adevărată echipă de juniori ceva mai mari, foarte talentaţi, dar care vor avea de înfruntat durităţile şi vicleşugurile fotbaliştilor căliţi în eşaloanele inferioare. "Abia aştept să înceapă campionatul. Meciul e totul", a mărturisit "Papi".

 

Etichete
Comenteaza