România, imună la tiki-taka. Euro, venim! FOTO

România, imună la tiki-taka. Euro, venim! FOTO
Naţionala României a remizat dumincă, 0-0 cu campioana Europei, Spania, venită la Cluj cu nume noi, dar şi cu vedete precum Casillas, Pique, Mata, Fabregas, David Silva sau Morata. Cel mai bun "jucător" al nostru a fost gazonul, care a rezistat cu brio, deşi fusese intens criticat de reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal.

Ce bine îţi stă plin, Cluj Arena! Aproape 30.000 spectatori au fost duminică seara pe cel mai modern stadion al României (chiar dacă nu şi cel mai mare) şi au susţinut naţionala României, în meciul cu campioana în exerciţiu a Europei. Nu au fost la fel de mulţi ca la Untold, eveniment cu care Federaţia Română de Fotbal s-a asociat, dar tot au stabilit un record de asistenţă pentru un eveniment sportiv. Din păcate, întreaga susţinere de care tricolorii au beneficiat la Cluj nu s-a tradus şi printr-o victorie istorică.

Vicente Del Bosque a tras o căzătură la meciul cu Italia, de joi (1-1), dar s-a ridicat. Pe Cluj Arena a rămas în picioare, la fel şi - previzibil - naţionala spaniolă, care nu s-a clătinat prea tare în faţa lui Adi Popa sau Stanciu. În primul 11 al ibericilor au fost destule nume noi: au intrat pe teren doar cinci dintre campionii europeni din 2012 şi numai unul, Pique, dintre titularii de joi, de pe Stadio "Friuli", din Udine.

România a jucat curajos și s-a arătat imună la tiki-taka spaniolilor, stilul de joc împrumutat de la Barcelona. Ca un arici, s-a aglomerat excelent în propriul careu și nu a refuzat contraatacul, de câte ori s-a ivit prilejul. Popa l-a alergat pe Jordi Alba ca la un "El Classico" și a avut o ocazie în minutul 7. Stanciu a intrat pe GPS-ul cluburilor din Primera după prestația sa convingătoare și după voleul superb din minutul 33, când doar parada lui Casillas a păstrat scorul alb. Stelistul a fost declarat, de altfel, omul meciului. Venit tocmai din Spania, Florin Andone s-a bătut permanent cu Pique și Bartra, iar în minutul 56 a avut șansa de a înscrie în poarta țării sale adoptive, dar nu și-a nimerit ținta.

Chiar dacă au avut o posesie superioară, spaniolii nu au adunat ocazii numeroase. Cele mai mari s-au petrecut în același minut, 10. Tătărușanu a respins mai întâi mingea trimisă cu capul de Bartra, iar câteva secunde mai târziu, a parat cu piciorul șutul lui Pedro. În minutul 47, abia intrat, Isco a avut și el o șansă bună, din careu, dar fără efect pe tabelă.

De menţionat şi că gazonul a fost excelent, în ciuda criticilor de la FRF. I-a zâmbit verde şi senin încruntatului Puiu Iordănescu, copios fluierat de public.

România încheie primul meci de pe Cluj Arena fără înfrângere și ne dă speranțe pentru Euro, dar și că s-ar putea să mai vedem naționala lângă Someș. Nu de alta, dar la federație sunt la mare preț superstițiile.


România - Spania 0-0
România: Tătărușanu - Săpunaru, Grigore, Chiricheș, Filip - Pintilii (90+1 Ropotan), Hoban - Popa (61 Torje), Stanciu (85 Sânmărtean), Stancu (66 Ivan) - Andone (74 Rusescu). Antrenor: Anghel Iordănescu.
Spania: Casillas - Mario Gaspar, Bartra, Pique (52 Nacho), Jordi Alba - Pedro (67 Mata), Sergi Roberto (59 Fabregas), Koke, David Silva (79 Morata) - Alcacer (59 Aduriz), Nolito (46 Isco). Antrenor: Vicente Del Boque.
Arbitru: Ruddy Buquet (Franţa)

 

Etichete
Comenteaza