Victorie clujeană în raliul de la Braşov

Victorie clujeană în raliul de la Braşov
Simone Tempestini și echipa Napoca Rally Academy (NRA) au avut un început perfect de sezon. Campionul en-titre și-a trecut în cont maximum de puncte la Brașov, iar echipa a câștigat primul duel al sezonului.

Tess Rally, prima etapă din Campionatul Național de Raliuri Dunlop, a însemnat și prima victorie pentru Simone Tempestini, cel mai tânăr campion național din istoria competiției, dar și pentru echipa Napoca Rally Academy, echipă pregătită să-și apare titlul câștigat anul trecut.

Simone Tempestini și Marc Banca au câștigat primele două speciale și s-au instalat la conducerea raliului. A urmat un duel strâns cu Dan Gârtofan pe următoarele probe, iar la finalul zilei echipajul Napoca Rally Academy se afla pe prima poziție cu un avans de doar 1,3 secunde.

"Am pierdut mult timp pe Cheia, la întoarcere, din cauza unei probleme la roata față care a afectat și frânarea. Ne-am concentrat la maximum pentru că era important să nu facem nici cea mai mică greșeală și am ajuns cu bine în parcul de service", a spus Simone Tempestini.

Campionul en-titre a tranșat însă duelul în ultima zi a raliului când a câștigat ambele probe, obținând și punctele bonus din Power Stage. "A fost un raliu intens în care ne-am luptat pentru victorie până la final. Nu am făcut nicio greșeală și asta este cel mai important lucru acum. Ne-am concentrat până la final și am reușit o victorie frumoasă în fața unui public extraordinar", a spus Tempestini junior.

Bogdan Marișca și Carmen Poenaru, tot de la NRA, au luat startul cu modelul Ford Fiesta R5 și au reușit să se claseze pe poziția a treia în ierarhia generală. Echipajul NRA a fost constant pe poziția a treia și niciun alt echipaj nu a reușit să-i amenințe acest loc.

"Cel mai important lucru este că piloții tineri susținuți de noi și-au demonstrat potențialul și că viitorul echipei este pe mâini bune", a spus și Marco Tempestini.

Comenteaza