Două din două. Un clujean este lider mondial

Două din două. Un clujean este lider mondial
Clujeanul de naţionalitate italiană Simone Tempestini a câștigat a doua etapă consecutiv din sezonul 2016 în Junior WRC.

După ce s-a impus în prima etapă a JWRC, în Portugalia, Simone Tempestini, de la Napoca Rally Academy, a mai bifat o victorie. În weekend, el a câştigat Raliul Poloniei, desfăşurat în împrejurimile oraşului Mikolajki. Lungimea totală a traseului a fost de 121 km, cu 306 km de probe speciale.

Tempestini a câştigat sâmbătă cinci dintre cele şapte probe speciale, iar duminică - pe ultimele patru probe speciale - a pilotat prudent, pentru a evita orice greşeală şi a se impune. Clujeanul a fost urmat de Terry Folb, din Franţa, şi Ole Christian Veiby, din Norvegia. Aceasta este şi ordinea de pe podiumul JWRC după două etape scurse din competiţie.

"Sunt foarte obosit, dar și foarte fericit și mândru de ceea ce am reușit împreună cu Giovanni aici în Polonia. Duminică a fost o zi extrem de dificilă și diferită față de tot ce am avut până acum. Ploaia a schimbat total regulile jocului și pentru noi, cu o mașină cu tracțiune pe două roți, a fost greu să supraviețuim pe probele speciale.

Am terminat fără probleme majore și am valorificat la maximum efortul din weekend. Sunt optimist pentru etapa din Finlanda, mai ales că aici mașina a mers perfect și mi-ar plăcea să fim așa de buni la toate etapele din Junior WRC. Aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care mă susțin, mesajele și încurajările primite mă fac să mă simt mult mai puternic și pregătit pentru această provocare", a spus Simone Tempestini.

Următoarea etapă a JWRC va avea loc în Finlanda, în perioada 28-31 iulie.

Comenteaza