Peste 150 de concurenţi şi premii de 33.000 de euro la prima ediţie a competiţiei internaţionale Salina Equines Horse Trophy FOTO

Peste 150 de concurenţi şi premii de 33.000 de euro la prima ediţie a competiţiei internaţionale Salina Equines Horse Trophy FOTO
Prima ediție a competiției hipice internaționale Salina Equines Horse Trophy s-a încheiat: peste 150 de concurenți, premii de peste 33.000 de euro puse în joc pentru câștigătorii celor trei probe spectaculoase - obstacole, anduranță ecvestră, atelaje - sute de specatori, show-uri impresionante de dresaj, cascadorie și concerte.

Evenimentul hipic organizat în colaborare cu Federația Ecvestră Română (FER) și Federația Ecvestră Internațională (FEI) a atras, încă de la prima ediție, concurenți numeroși din România, Polonia, Bulgaria, Ungaria, Cehia, Slovacia, Slovenia, datorită premiilor substanțiale și facilităților premium puse la dispoziția acestora. Înscrierile în competiție au fost gratuite la această primă ediție.

După o primă zi dedicată antrenamentului concurenților, competiția propriu-zisă a debutat cu Proba de Obstacole, o întrecere cu un nivel înalt de competitivitate, în care s-a înscris peste 100 de concurenți. În timp ce Proba de Obstacole a continuat pe toată durata celor trei zile de competiție, 30 de concurenți au luat startul în dimineața celei de-a doua zile, în Proba de Anduranță Ecvestră, în trasee ce s-au întins pe distanţe între 30 și 120 de kilometri. Foarte spectaculoasă a fost și Proba de Atelaje, unde concurenții au parcurs un traseu cu obstacole, combinația între cel mai rapid timp și numărul redus de obstacole dărâmate desemnând echipa câștigătoare a probei.

La finalul celor trei zile de competiție, Marele premiu & Cupa Crama La Salina; a fost obținut de Norbert Schumann, în timp ce Ionel Bucur a câștigat Premiul & Salina Equines Horse Trophy", ambii, pentru performanța lor în cadrul Probei de Obstacole. Cea mai dificilă etapă a Probei de Anduranță Ecvestră, cea de 120 de kilometri l-a avut câștigător pe Furlanski Denis (Bulgaria). În cadrul Probei de Atelaje, Rakoczi Gergo a câștigat competiția cu patru cai, iar Babo Kalman, pe cea cu doi cai.

Organizatorii Salina Equines Horse Trophy au fost gazde nu doar pentru concurenți și pasionații de sporturi hipice, ci și pentru toți cei care și-au dorit să petreacă un week-end în natură, în apropierea Salinei Turda. Ei au pregătit show-uri spectaculoase - dresaj, cascadorie, concerte. Mai mult, celebrul Miron Bococi a revenit în România cu un spectacol impresionant în care comunicarea om-cal a depășit granițele cunoscute ale acrobației și dresajului tradițional. Pe undele muzicii naistului Nicolae Voiculeț, celebrul îmblânzitor de cai a construit un spectacol emoționant, în care armonia desăvârșita a comunicării om-cal a fost oglindită, cu eleganță, de conexiunea om-nai. George Roșiuță, celebrul dresor român stabilit în Germania a prezentat un număr de dresaj spaniol. Pentru confortul specatorilor, pe toată durata evenimentului au funcționat zone de food & drinks și spații destinate activităților pentru cei mici. Spectacolele de muzică pentru toate gusturile au adăugat noi posibilități de petrecere a timpului pentru cei prezenți. O parte din veniturile obținute din vânzarea biletelor a fost donată către Spitalul Municipal Turda, în scopul dotării Blocului Operator.

Miron Bococi a spus, la încheierea evenimentului: "Mă simt foarte împlinit să fac primul show în România, după atâția ani petrecuți în străinătate. Împlinirea sufletească este întregită de faptul că proprietarul evenimentului a optat să aducă un român în show, în locul unor străini consacrați. De asemenea, am fost foarte bine primit de publicul din toată țara, de organizatori și competitori. Am făcut parte dintr-un eveniment organizat la nivelul competițiilor de marcă din Europa, atât în ce privește organizarea, cât și infrastructura ecvestră."

Centrul de Echitație Salina Equines, o investiție de aproximativ 1.5 milioane de euro, oferă servicii de echitație - în manejul exterior, cu o suprafață de 4000 mp și în cel acoperit, de 800 mp - funcționând și ca pensiune pentru aproximativ 50 de cai. Centrul s-a născut din pasiunea pentru cai și un stil de viață mai sănătos, mai echilibrat.

"Credem că e important să prindem drag și de sporturile hipice, chiar dacă nu ne pregătim pentru performanță. Echitația e pentru toți: mici și mari putem învăța din interacțiunea cu calul despre calm, comunicare, forță interioară, leadership. La Salina Equines, suntem dedicați promovării acestui sport, pentru armonia trupului și a minții", a spus investitorul Simion Mureșan, care a mai bifat anterior și alte inițiative de promovare a potențialului turistic din zona Salina Turda, printr-o podgorie cu cramă, un restaurant și o pensiune.

 

Comenteaza