Injecţie cu moral pentru “U” înainte de derby VIDEO

Injecţie cu moral pentru “U” înainte de derby VIDEO
Universitatea a tranşat spectaculos duelul studenţesc, învingând cu 4-2 în deplasare pe Sportul, prin două “duble” realizate de Tony şi Adi Cristea.

Universitatea a lovit doi iepuri dintr-un meci ieri la Bucureşti: a învins Sportul fără probleme şi a scăpat cu tot lotul valid pentru derby-ul cu CFR Cluj. Adrian Cristea şi Tony Nwakaeme şi-au trecut fiecare câte două goluri în cont, în timp ce Florin Maxim a marcat ambele reuşite ale Sportului. Bucureştenii au jucat în inferioritate numerică încă din minutul 19, atunci când Cheţan a luat cartonaşul roşu după o intervenţie brutală asupra lui Gabi Machado.

Antrenorul Ionuţ Badea i-a menajat pe Szukala, Niculescu şi Cojocnean, fotbalişti cu trei "galbene" la activ şi pasibili de suspendare în cazul unui nou avertisment, însă cei care au intrat şi-au făcut treaba foarte bine. Debutul de partidă a fost echilibrat până în minutul 19, când Cheţan a avut o intrare de K1 asupra lui Machado şi a văzut direct cartonaşul roşu. Şocul eliminării a fost resimţit într-un sens pozitiv de către jucătorii Sportului, iar Maxim a înscris direct din lovitură liberă, cu un şut care l-a prins nepregătit pe Popa.

"Şepcile roşii" au ieşit la joc ratând două ocazii mari, plus un gol anulat, până când să restabilească egalitatea. Grecu a fost faultat în careu, iar Adrian Cristea a transformat penalty-ul fără nici un fel de emoţie. Chiar înainte de pauză, Marinescu (41) a recuperat excelent o minge din picioarele lui Patriche, l-a deschis pe Tony, iar atacantul nigerian a înscris, cu toată opoziţia portarului Popescu. Imediat după pauză, Cristea şi-a trecut în cont o ratare uriaşă, trimiţând peste poartă din nici cinci metri, dar s-a revanşat în minutul 78, când a închis partida după faza meciului. Marinescu a lobat o minge peste toată apărarea Sportului, iar "Prinţul" l-a executat pe Popescu cu un şut sub bară, fără preluare. Tony şi-a trecut şi el în cont "dubla", finalizând cu un şut cu latul, deviat de un bucureştean în poartă, o acţiune fluentă a "studenţilor". Tot Maxim a avut ultimul cuvânt, fundaşul stânga marcând dintr-un penalty făcut cadou de Popa, care a intervenit neglijent în careu asupra lui Patriche.

Antrenorul Ionuţ Badea a declarat ieri, imediat după partidă, că victoria este extrem de importantă pentru că vine înaintea jocului cu CFR, pe care l-a numit "meciul anului". "Pot să zic că a fost un meci pe care l-am controlat. Nu pot să spun că am avut mari probleme, au fost superiori în majoritatea timpului. Era important să câştigăm azi pentru moral. Au fost raţiuni ce au impus schimbări în echipă. Aveam nevoie de victoria asta pentru a pregăti meciul anului, cel cu CFR Cluj. E meciul anului pentru toată suflarea «U»-istă. Aveam nevoie de linişte, linişte pe care ne-au dat-o punctele. Ca şi o comparaţie, dacă cu Dinamo am avut posibilitatea de a face chiar un egal, acum, cu Sportul, era importantă victoria", a spus Badea.

Antrenorul a mizat ieri pe următorul "11": Popa - Unguruşan, Abrudan, Pele, Grecu - Marinescu, Boştină, Păcurar - Machado, Tony, Cristea. După pauză, pentru "U" au mai jucat Niculescu, Grozav şi Nasser.

Campionatul se va întrerupe pentru două săptămâni, timp în care echipa naţională va juca două meciuri amicale, cu Belgia şi Grecia. Următorul meci al Universităţii va fi pe 19 noiembrie, în deplasare, cu CFR Cluj.

 

Etichete
Comenteaza