Violenţe la EURO: şi-au împărţit punctele la fotbal şi K1

Violenţe la EURO: şi-au împărţit punctele la fotbal şi K1
Polonia, una dintre ţările gazdă ale turneului final, şi Rusia au încheiat marţi la egalitate, scor 1-1, meciul din cadrul grupei A, disputat la Varşovia.


Rivalitatea dintre cele două naţiuni şi-a consumat cu această ocazie un nou episod violent, fanii celor două formaţii ciocnindu-se pe străzile capitalei înaintea partidei.

Ruşii au ieşit cei mai şifonaţi în urma incidentelor, iar forţele de ordine au calmat spiritele abia după ce au intervenit cu tunuri cu apă, gloanţe cu cauciuc şi gaze lacrimogene. Învinşi pe străzi, aceştia le-au răspuns rivalilor în tribune: "This is Russia" ("Aceasta este Rusia" - n. red.) a fost mesajul scris pe o pânză imensă arborată într-una dintre peluzele National Stadium. Pe teren goalkeeperul rus Malafeev a avut două intervenţii salutare în primele 10 minute, iar Lewandowski a trimis cu puţin pe lângă vinclul porţii acestuia (11). Polanski l-a învins în cele din urmă pe acesta, dar golul său a fost anulat din cauza unui ofsaid (18). Kerzhakov a şutat cu mult peste poartă de la distanţă (28), însă apoi Dzagoev a trimis în plasă balonul centrat de Arshavin (37). Malafeev s-a evidenţiat din nou la reluare, când a respins cu piciorul în corner şutul lui Lewandowski (46). Nu după mult timp Blaszczykowski a declanşat isteria printre polonezi după ce trasorul său din 16 metri a perforat poarta Rusiei (57). Până la final doar Boenisch a mai ameninţat buturile lui Malafeev, balonul trimis de el ratând cu puţin ţinta (77).

În celălalt meci al grupei, Cehia a marcat imediat după primul fluier, Jiracek reluând în poartă balonul receptat de la Plasil (3), iar după alte trei minute şi-a dublat avantajul graţie lui Pilar. Fotakis a înscris şi el pentru Grecia, dar reuşita sa a fost anulată pentru o presupusă poziţie de ofsaid. Portarul Cech a greşit impardonabil după o centrare, iar Gekas, atent, a îndeplinit o simplă formalitate (53). Elenii au asediat buturile adverse după marcarea golului, însă şansa nu le-a mai surâs şi s-a încheiat 2-1. Liderul grupei este Rusia, cu 4 puncte, urmată de Cehia, cu trei puncte, Polonia (2) şi Grecia (1). Ieri s-au disputat partidele Danemarca - Portugalia şi Olanda - Germania, ambele din grupa B.

 

 

Etichete
Comenteaza