“Panzerele” nemţeşti au trimis Olanda pe ultimul loc al grupei B

“Panzerele” nemţeşti au trimis Olanda pe ultimul loc al grupei B
Reprezentativa Germaniei s-a impus miercuri cu 2-1 în faţa Olandei graţie dublei lui Mario Gomez şi a devenit liderul grupei B la EURO 2012. Danemarca şi Portugalia au oferit meciul zilei, victoria revenindu-le lusitanilor (3-2).

Ozil a deschis sarabanda ratărilor pentru Germania după primul sfert de oră, când balonul trimis de el a zguduit bara (16). La cealaltă poartă Van Persie şi-a încercat la rândul său norocul, însă balonul nu a găsit cadrul porţii (11). Primul gol al întâlnirii a sosit în minutul 24, când Schweinsteiger l-a lansat pe Gomez, ultimul a preluat elegant şi l-a învins pe Stekelenburg. Badstuber ar fi putut să majoreze avantajul Germaniei, dar a trimis balonul direct în braţele goalkeeperului olandez (24). Ceea ce nu a izbutit Badstuber la faza anterioară a reuşit acelaşi Mario Gomez, cu un şut necruţător, după o nouă lansare a lui Schweinsteiger (37). Stekelenburg a fost la post în prelungirile primei reprize, atunci când a respins de sub transversală balonul trimis de Podolski din lovitură liberă şi deviat de Robben (45+1). Portarul Olandei a avut mult de furcă şi în mitanul secund, respingând în două rânduri din faţa lui Hummels (51). Batavii au replicat prin Sneijder, cu un şut de la distanţă care a trecut cu puţin peste transversala lui Neuer (61). Şansa nu a mai fost de partea goalkeeperului neamţ în minutul 73, la trasorul lui Van Persie, iar scorul a devenit 2-1. Până la final doar Klose a avut oportunitatea majorării avantajului, la o eroare a lui Stekelenburg, dar balonul a trecut pe lângă poarta Olandei.

Danemarca şi Portugalia au făcut show pe Lvov Arena, în celălalt meci al grupei. Rămas singur în careu, danezul Eriksen a fost blocat de Bruno Alves în momentul şutului (5). După o perioadă în care fazele s-au derulat cu repeziciune la ambele porţi, portughezul Pele a deschis scorul în urma unui corner executat de Moutinho (24). Lusitanii au majorat avantajul prin Postinga, servit ideal de Nani (36), dar după numai cinci minute danezii au redus din handicap prin Bendtner, la recentrarea lui Krohn Dehli. Cristiano Ronaldo a semnat prima ocazie a reprizei secunde, după ce a scăpat singur cu portarul Andersen, însă danezul l-a blocat (49). Acelaşi Andersen a boxat centrarea lui Veloso (57), după care Bendtner a ratat ţinta (72). El s-a revanşat în minutul 81, realizând dubla cu o lovitură de cap după centrarea lui Mikkelsen. Finalul a fost incandescent. "Galacticul" Cristiano Ronaldo s-a lamentat din nou în careul lui Andersen (84, 85), însă nou-intratul Varela a consemnat victoria Portugaliei cu un şut violent din interiorul careului (87). Liderul grupei B este Germania, cu şase puncte, urmată de Portugalia, cu trei mai puţine, Danemarca (3) şi Olanda, ultima fără victorie după două meciuri.

Ieri s-au jucat meciurile grupei C, Italia - Croaţia, respectiv Spania - Irlanda.

 

 

Etichete
Comenteaza