Mesajul “veteranului”: “Veniţi la Transilvania Rally!”

Mesajul “veteranului”: “Veniţi la Transilvania Rally!”
Cel mai galonat pilot clujean de raliuri de după 1989, Bogdan Marişca, aşteaptă o afluenţă impresionantă în cele trei zile ale raliului care va avea loc la Cluj.

A patra etapă a Campionatului Naţional de Raliuri "Dunlop", care va reedita circuitul din centrul oraşului, dar şi probele superspeciale din pădurea Făget, va debuta astăzi, la ora 20:00, în Piaţa Unirii, cu prezentarea echipajelor, a automobilelor din concurs şi cu o sesiune de autografe. Pe această cale, Bogdan Marişca a făcut un apel la iubitorii sportului cu motor: "Vrem un public pe măsura aşteptărilor noastre", le-a transmis pilotul Napoca Rally Academy.

Probele propriu-zise vor debuta vineri, care va fi o zi dedicată publicului şi spectacolului. Organizatorii au anunţat startul la ora 19:52 pe Bulevardul Eroilor, concurenţii vor parcurge artera pe contrasens, iar apoi vor străbate de câte două ori Piaţa Unirii pe laturile sale estică, vestică şi sudică. Piloţii vor vira apoi pe strada Napoca, tot pe contrasens, unde va fi şi linia de sosire. Capul de afiş îl vor ţine probele clasice, una dintre acestea fiind superspeciala din Făget, celebră în anii ‘90, de la Pruniş până pe platoul dinaintea intrării în Sălicea, dar şi continuarea firească a traseului, Făgetul pe asfalt pe coborâre. Ca o noutate, proba va fi parcursă de două ori: ziua, cu startul la ora 19:14, şi noaptea, la ora 22:05. Sâmbătă sunt programate probele pe asfalt din Tarniţa, de la baraj până în Mărişel, apoi Dângău, din Mănăstireni până în Căpuşu Mic, respectiv Călăţele, mai exact coborârea de la Dealu Negru până în comună. Bogdan Marişca şi Sebastian Itu revin cu această ocazie la bordul unui Mitsubishi Lancer Evo 9, bolid cu care au devenit vicecampioni în sezonul trecut.

Pilotul clujean speră ca spectatorii să fie prezenţi în număr cât mai mare pe durata întrecerii. "Am apucat să revizuim maşina şi, chiar dacă nu o putem compara cu un R4, s-ar putea ca viteza noastră să crească pe probele speciale. Configuraţia Transilvania Rally nu lasă loc pentru strategii. Toate echipajele vor merge foarte tare, de la început până la final. La fel vom face şi noi. Mi-ar plăcea să avem un public pe măsura aşteptărilor noastre, mai ales că Transilvania Rally este un proiect pentru mai mulţi ani", a declarat Marişca, pentru napocarallyacademy.ro. În schimb, Marco Tempestini şi Dorin Pulpea revin cu forţe proaspete după experienţa din Italia, acolo unde zilele trecute au participat la Raliul Targa Florio. "Ne-am simţit foarte bine cu maşina în Sicilia, amortizoarele de asfalt din kitul R4 fiind foarte plăcute. Am reuşit să câştigăm o probă specială, iar asta ne face optimişti pentru următoarea etapă din România. Sper să avem acelaşi ritm şi la Transilvania Rally, iar dacă maşina nu ne va crea probleme, cu siguranţă vor veni şi rezultatele. Este raliul nostru de casă şi îmi doresc ca toată echipa să facă o figură frumoasă", a completat "Tempesta."

Raliul se va încheia sâmbătă cu proba superspecială din parcarea centrului comercial Polus Center (ora 18:25) şi festivitatea de premiere (ora 21:30). Transilvania Rally include 10 probe speciale însumând 124,65 kilometri, lungimea totală a traseului măsurând 436 de kilometri.

 

Etichete
Comenteaza