Derby-ul Transilvaniei, afacere clujeană: Noul "U" Mobitelco s-a impus la Sibiu

Derby-ul Transilvaniei, afacere clujeană: Noul
Baschetbaliştii clujeni au câştigat mai clar decât o arată scorul, 75-63, partida disputată sâmbătă seara pe terenul rivalei din Ardeal, CSU Sibiu. Noua echipă a „U" Mobitelco a arătat calitate în multe momente ale jocului şi a avut în Hristo Nikolov (foto) şi Derek Wright jr. doi jucători în mare formă. Bulgarul a terminat meciul cu 25 de puncte, în timp ce conducătorul de joc american şi-a trecut în cont 11 pase decisive şi nouă puncte.

CSU Sibiu şi „U" Mobitelco şi-au dat „restart" în acest sezon, schimbând aproape complet lotul de jucători, dar şi staff-ul tehnic. Dacă sibienii l-au adus pe Dragan Petricevic, omul care a reuşit să transforme Timişoara într-o forţă în sezoanele trecute, „U" a mizat pe experienţa lui Niksa Bavcevic, antrenor cu un CV solid în baschetul european, dar şi cu o aventură fericită pe banca Stelei. Meciul de sâmbătă seara a început oarecum încâlcit, lipsa de omogenitate din cele două tabere fiind vizibilă. Clujenii au condus, însă, ostilităţile, graţie inspiraţiei lui Wright şi a forţei adusă de bulgarul Nikolov, un „shooter" excelent, dar şi un marcator exact de sub panouri. Practic, bulgarul a acoperit evoluţia mai slabă a greilor Todorovic şi Hallik, cei doi „oameni mari" marcând doar 11 puncte împreună. La pauză, „U" conducea cu cinci puncte, 38-33. Repriza secundă a însemnat mai mult o goană a sibienilor după egalare, însă aceştia nu au profitat de momentele favorabile, deşi au avut în Uros Velickovic un jucător în mare formă. Sârbul a terminat meciul cu 30 de puncte marcate, dar n-a reuşit să împiedice înfrângerea echipei sale, 63-75, în faţa unui adversar care a stat mult mai bine în teren şi au judecat inteligent momentele delicate.

Hristo Nikolov a înscris 25 de puncte, fiind cel mai bun marcator al clujenilor, în timp ce Cătălin Baciu a reuşit 11 puncte şi 9 recuperări.

„Vreau să îi felicit pe jucători pentru această victorie. Cheia succesului în această seară au fost cele 42 de recuperări făcute de noi, faţă de 28 ale lor. De asemenea, am avut şi 20 de pase decisive. A fost un meci dificil în faţa unei echipe bune, însă noi am controlat constant meciului. Sunt mulţumit de jocul făcut de jucătorii tineri", a spus antrenorul „studenţilor", Niksa Bavcevic, care le-a oferit câteva minute de joc puştilor Mario Lazăr (18 ani), Bogdan Pogăcean (17 ani) şi Marius Ciotlăuş (16 ani).

„U" Mobitelco va juca în următoarea etapă pe teren propriu, cu BC Miercurea Ciuc. Meciul se va disputa miercuri, în Sala Sporturilor „Horia Demian".

Etichete
Comenteaza