A refuzat-o pe Anamaria Prodan

A refuzat-o pe Anamaria Prodan
Adrian Marţian a mărturisit că fostul director executiv al Universităţii i-a propus să colaboreze cu ea, din vară, la clubul alb-negru, dar nu e dispus să renunţe la proiectul demarat la UTA.

„Da, mami! Dau un interviu, sunt la radio!". Şi chiar era în direct la „Fără Fileu" la Realitatea FM Cluj. E singurul invitat de până acum care a răspuns nonşalant la mobil în timpul emisiunii. Acesta e Adrian Marţian, noul patron al clubului UTA, unde susţine că a preluat un pachet de 90% din acţiuni, restul au rămas la fostul finanţator, Giovanni Catanzariti. Un tip care şochează din momentul când a apărut în buletinele de ştiri sportive „S-a spus că am maşini ca şi Paszkany. Păi nu ştiu ce maşini avea Paszkany în ‘90. Poate avea, nu ştiu. Nu contează ce avere am. Am făcut mulţi bani afară. Am plecat după Revoluţie la Cannes, unde, între 1995 şi 2000, am condus tot ceea ce înseamnă Mercedes. Am afaceri în construcţii, în domeniul auto, am o fabrică de BioDiesel împreună cu Adrian Mutu. Nu mă ajută cu nimic Adrian, e prietenul meu, vreau să-i dau acţiuni la UTA".

 

Cum a ştiut că Prodan e administrator, nu patron

În iunie 2012 a negociat cu Florian Walter cumpărarea Universităţii Cluj. „Când am ajuns la acte s-a împotmolit totul. Eu am chemat un expert contabil, care a lucrat şi la Dinamo, era finul lui Vizer. Am avut trei întâlniri, a vorbit la telefon şi cu Adrian Mutu, care era în America. Oferta pe care i-am făcut-o a fost foarte bună. Plăteam un milion de euro şi el nu vindea nimic, nu avea stadion, jucători, vindea o societate cu datorii", a povestit Marţian.

 

Când Anamaria Prodan anunţa că e noul patron al Universităţii Cluj, Marţian a fost primul care a spus că soţia antrenorului Stelei e doar un administrator trimis de Walter la Cluj. De unde ştia? „Păi Walter vroia să vândă cu 1,5 milioane de euro şi ea vine şi spune că dă 3,5 milioane? Asta chiar miercuri în ziua în care aşteptam răspunsul lui Walter. Adrian Mutu a sunat-o pe Anamaria. Prima dată i-a spus că a dat 3,5milioane de euro pe club. Eram împreună cu Adi când a vorbit, el o cunoaşte bine, e naşul unuia dintre copii.<<Ce-ai făcut, Ana?>>, a întrebat-o. I-a spus că nu a cumpărat nimic, să e administrator, că nu se ştie unde se ajunge".

 

„Walter a spus că Niculescu l-a trădat cu CFR"

După ce s-a implicat la UTA, a fost contactat de Anamaria Prodan. „Până să ajung la UTA nu am discutat cu Anamaria Prodan, avea altă părere despre mine. Nu ai voie să judeci pe nimeni când nu-l cunoşti. Mi-a spus să mă gândesc bine, poate că mă sucesc şi facem ceva împreună la Universitatea Cluj. Eu am însă un proiect la UTA. A vorbit cu Mutu, mi-a trimis liste de jucători pentru UTA, mi-a transmis că mă ajută cu un antrenor dacă vreau să-l schimb pe Falub. Eu am încredere în Falub, am copilărit împreună. Mi-a tot trimis nişte jucători care nu au mai ajuns. A venit un băiat de la Târgu Mureş, care cred că juca handbal sau volei. A stat două zile în cantonament şi mi-a zis Falub că-l lasă să meargă acasă", a mărturisit naşul de căsătorie al fostului lider al galeriei Universităţii Cluj, Mircea Cenan. „M-a sunat şi administratorul judiciar Horia Ţiril", a adăugat Marţian. „I-am spus că, decât să investească la UTA, mai bine să vină la Cluj să salveze Universitatea, că-l ajut, dacă vine, cu orice, oricând. Eu m-aş întoarce la Cluj în secunda doi dacă aş avea lângă mine un om care să lupte ca şi mine. Uite că Buleică, jucător adus de mine, joacă foarte bine", a declarat Anamaria Prodan.

Marţian a explicat la „Fără Fileu" de ce nu l-ar fi păstrat antrenor pe Claudiu Niculescu în cazul în care ar fi ajuns la o înţelegere cu Walter. „Când am vorbit cu Walter, mi-a spus că s-a vândut meciul cu CFR. M-au înşelat pe mine, m-au făcut pe mine. Pentru că, în momentul când are un cartonaş galben (n.r Cristea), schimbi jucătorul. Îţi spun ce s-a discutat acolo. Walter a spus că a avut încredere în Niculescu şi l-a trădat. De astfel de oameni nu am nevoie. Primul pe lista mea era Falub, al doilea era Contra. Mi-e greu să cred că Florian Walter nu a ştiut, dar nu vreau să acuz pe nimeni. Ai oamenii tăi în club, tu eşti proprietar, trebuie să ştii ce se întîmplă, nu?". Fotbalul nostru s-a pricopsit cu un nou finanţator, care stârneşte comentarii aprige. Adrian Marţian a trecut uşor de la Cannes la Cancan.

Niculescu l-a avertizat pe Cristea

Adrian Cristea a fost eliminat în minutul 49 al meciului Universitatea Cluj-CFR, din returul campionatului trecut. „Prinţul" a primit al doilea avertisment când l-a lovit cu cotul pe Lionn, încercând să protejezeze balonul. Primul cartonaş galben l-a încasat pentru proteste repetate. În momentul în care mijlocaşul şi-a lăsat echipa în inferioritate, „U" conducea cu 2-0 prin golurile marcate de Cristescu. CFR a profitat de avantajul numeric şi a punctat prin Gabi Mureşan, Sougou şi Cadu, din penalty. Niculescu a mărturisit că la pauză l-a sfătuit pe Cristea să fie atent în repriza secundă, să nu rişte să fie eliminat. „E nebun", l-a taxat Niculescu. Walter a povestit că l-a trimis la pauză pe colaboratorul său, Dan Tocaci, să-i ceară lui Niculescu să-l schimbe pe Cristea. Tocaci nu a ajuns la timp, meciul începuse, iar reţeaua de telefonie mobilă era blocată.

 

A negociat şi cu Severinul

Înainte să preia UTA, a negociat şi cumpărarea echipei din Severin. „Primarul nu mai era interesat şi nu s-a finalizat". Adrian Marţian ţine cu Universitatea Craiova şi a jucat fotbal „ la toate cluburile din Dej. În afară de portar, am fost şi fundaş, şi mijlocaş, şi atacant. Am şi luat o selecţie la Craiova când aveam 10 ani". Nu-i plac jocurile de noroc, „n-am intrat în fotbal să joc la pariuri".

 

A evacuat Caritasul din Dej

Înainte să facă afaceri în străinătate, Adrian Marţian a avut un restaurant în Dej, în clădirea care a găzduit pentru o vreme „Caritasul" lui Ioan Stoica. Marţian l-a dat afară pe Stoica, pentru că fostul şef al jocului piramidal l-a sfidat. „M-a tot minţit de pe o zi pe alta că vine să discutăm despre chirie. Mi-a zis «Vine muntele la Mahomed?» Ei, atunci i-am spus muntelui să-şi ia bagajele şi să se mute. Era disperat, a venit să discutăm, fiindcă aveam metri cubi de bani în casă. Mi-a promis că-mi dă de 8 ori într-o lună, nu în trei, suma pe care o depun. Nu am acceptat şi s-a mutat cu jocul la Cluj".

 

Comenteaza