A venit fundașul stânga așteptat de Sabău. "U" Cluj a prezentat un fotbalist spaniol

A venit fundașul stânga așteptat de Sabău. "U" Cluj a prezentat un fotbalist spaniol
| Foto: FC Universitatea Cluj

Clubul din Superligă a oficializat sosirea unui apărător lateral în vârstă de 30 de ani.

"FC Universitatea Cluj se întărește în departamentul defensiv. Clubul nostru a ajuns la o înțelegere cu Daniel Lasure (30 de ani), un fundaș stânga spaniol cu peste 100 de meciuri în liga secundă spaniolă.

Originar din Zaragoza, Daniel a fost crescut de clubul fanion al orașului, pentru care a debutat în Segunda Division pe 6 octombrie 2017. În următoarele două sezoane a fost principala opțiune a clubului din Aragon pentru postul de fundaș stânga. În total, a jucat în 63 de partide în toate competițiile pentru Real Zaragoza, marcând un gol și oferind patru assist-uri.

Începând cu a doua jumătate a sezonului 2019/2020 a evoluat sub formă de împrumut la CD Tenerife, iar ulterior la CD Leganes.

Pe 18 martie 2021, pe când juca pentru Leganes, Daniel a primit o veste cruntă, fiind diagnosticat cu cancer testicular. După o bătălie de câteva luni, acesta a învins boala. A vorbit într-un interviu pentru site-ul oficial al celor de la Real Zaragoza despre ce a simțit în acele clipe: „A fost unul dintre cele mai grele momente ale vieții mele. Apare foarte multă incertitudine și e o situație foarte complicat de gestionat.”, dar și despre ce a simțit când a triumfat în lupta cu boala: „Sunt foarte fericit să fiu în viață și să am o nouă oportunitate de a trăi zile precum aceasta.”

A revenit pe teren în tricoul celor de la Real Zaragoza pe 20 mai 2022, într-o victorie din liga a doua spaniolă cu CD Lugo.

În ultimul sezon, Lasure a jucat în tricoul celor de la Amorebieta. A bifat în total 31 de partide în toate competițiile, fiind integralist în 18 partide de campionat.", a transmis echipa clujeană.

CV Daniel Lasure

  • Nume: Daniel Lasure
  • Data nașterii: 27 februarie 1994
  • Cetățenie: spaniolă
  • Poziție: fundaș stânga
  • Înălțime: 1,76 m
  • Cifre în liga secundă spaniolă: 106 M – 1 G – 7 A

Comenteaza