Amariei și patru jucătoare de la „U” Alexandrion au plecat spre Universiada din Coreea de Sud

Amariei și patru jucătoare de la „U” Alexandrion au plecat spre Universiada din Coreea de Sud
Antrenoarea echipei „U” Alexandrion și patru jucătoare ale sale au plecat în Coreea de Sud, fiind convocate la echipa României pentru Universiadă.

Universiada, numită și Jocurile Mondiale Universitare, a ajuns la ediția cu numărul 27 și se va desfășura la Gwangju, al șaselea oraș ca mărime din Coreea de Sud. Universiada este o competiție multi-sportivă internațională organizată de Federația Internațională a Sportului Universitar pentru sportivii studenți.

Echipa națională a României a decis convocarea a patru jucătoare de la „U” Alexandrion pentru această competiție, împreună cu desemnarea lui Carmen Amariei ca antrenoare secundă. Laura Popa, Ana-Maria Măzăreanu, Cristina Enache și Roxana Cîrjan sunt cele partu componente ale echipei.

Fetele au pornit luni spre Gwangju, după ce la sfârșitul lunii iunie au efectuat un stagiu de pregătire la Râmnicu Vâlcea. 12 echipe vor lua startul la competiția de handbal feminin, ele fiind împărțite în patru grupe de câte trei. România va avea de înfruntat selecționatele Muntenegrului și Serbiei pentru a se califica în faza eliminatorie.

„Sunt foarte bucuroasă de faptul că suntem convocate pentru această competiție. Sper să avem rezultate cât mai bune și, de ce nu, să ne întoarcem cu o medalie cât mai strălucitoare. Mă bucur enorm că patru dintre fetele mele vor reprezenta România la această competiţie, este o recunoaştere a muncii pe care am făcut-o aici la Cluj.

Laura Popa a fost deja convocată şi chiar a evoluat pentru România la Trofeul Carpaţi şi este o jucătoare de care vom fi mândri nu peste mult timp. Cele două portăriţe plus Cîrjan sunt sportive care și-au confirmat talentul prin evoluțiile de la Universitatea și aștept de la ele să facă pasul spre prima reprezentativă, dar totul depinde în mare măsură de ele,” a spus Amariei.

Lotul României pentru Gwangju este format din: Elena Șerban, Cristina Enache, Ana Maria Măzăreanu - portar; Carmen Ilie-Șelaru, Laura Leahu - extremă stânga; Bianca Tiron, Andreea Trăilă, Cosmina Cozma - inter stânga; Mădălina Zamfirescu, Maria Gavrilă, Ana Maria Apipie - centru; Laura Popa - inter dreapta; Cătălina Preda, Cristina Florică - extremă dreapta; Roxana Cîrjan, Cristina Nan - pivot.

La cea de-a XXVIII-a editie a Universiadei de Vară se vor întrece 12.000 de sportivi din 170 de țări. Pentru găzduirea acestei competiții, orașul Gwangju a concurat cu Edmonton (Canada) și cu Taipei (Taiwan).

Comenteaza