Amintiri din alte derby-uri: "Eliminarea lui Cristea ne-a doborât, dar nu e un «vânzător»"

Amintiri din alte derby-uri:
CFR Cluj se impunea în urmă cu un an pe Cluj Arena, cu 3-2, după un meci halucinant şi câştiga al treilea titlu de campioană din istorie. Cristescu a înscris ambele goluri ale „studenţilor" şi a rememorat pentru ZIUA de CLUJ meciul din mai anul trecut.
">

Marian Cristescu, pe atunci la Universitatea Cluj, înscria două goluri în confruntarea cu CFR Cluj, din ultima etapă a sezonului trecut, dar „feroviarii" aveau să întoarcă meciul şi să câştige dramatic în prelungiri. „Am intrat în vestiar la final şi era jale, ca la inmormântare. A fost îngrozitor, una dintre cele mai triste înfrângeri din cariera mea", îşi aminteşte mijlocaşul.

18 mai 2012, „U" Cluj- CFR, Cluj Arena. „Feroviarii" sunt campioni dacă înving formaţia lui Claudiu Niculescu. „Şepcile roşii" încep mult mai bine, deschid scorul prin Marian Cristescu (29), care reia cu capul o minge centrată de Cristea şi tot el îl majorează după un corner executat de acelaşi Cristea (47). Un minut mai târziu „Prinţul" primeşte al doilea galben după un fault stupid, iar Gabi Mureşan marchează din lovitură liberă, de la 30 de metri (49). Sougou egalează (66), iar Cadu aduce victoria şi titlul dintr-un penalty obţinut de Kapetanos (90). Final de coşmar pentru „Şepcile roşii"!
Adrian Cristea e pus la zid de fani, e acuzat că a luat intenţionat roşu şi refuză să mai vorbească de meci chiar la un an distanţă: "Nu vreau să dezgropăm morţii, îmi pare rău. Mult succes Universităţii în derby-ul de mâine!", s-a rezumat să spună Cristea, într-un mesaj expediat pe telefonul reporterului. E apărat, însă, chiar de autorul celor două goluri ale Universităţii, Marian Cristescu. „Aşa e el, aşa protejează mingea, poate fi indolent, dar nu poate fi acuzat că e vânzător!", susţine Cristescu.

„Totuşi, a luat foarte uşor al doilea galben, iar meciul s-a terminat în acel moment!", e răspunsul natural. „Să ştii că şi la Petrolul a luat un roşu într-un meci de campionat şi l-a luat exact la fel. Hai că astea sunt poveşti, eu bag mâna în foc pentru el. Păi Cristea mi-a dat două pase de gol, mi-a pus două mingi pe cap. Aşa procedează un blatist? Sigur, nu! Păi unu care nu îşi apără corect şansele dă pase decisive? Cristea putea să trimită centrările alea în plopi, oriunde, în aut, în primul om, să execute aiurea, să greşească. Nu a făcut-o, mi-a dat două centrări perfecte din care am marcat", adaugă Cristescu.

„Aţi discutat după meci de eliminare?" "Am vorbit toţi, atât cât am putut vorbi. O să-mi aduc aminte mereu de seara aceea nenorocită. Nu ne venea să credem că am pierdut meciul, era îngrozitor. Am intrat în vestiar şi era jale, era o atmosferă îngrozitoare, era ca la înmormântare şi nu parcă nu puteam conştientiza că am avut 2-0 şi am pierdut. Bine, nici acel penalty nu a fost penalty, dar, până la urmă nici nu mai contează. Am avut meciul în mână, jucasem foarte bine până la eliminarea lui Cristea. A fost un K.O. pentru noi, ne-a turnat plumb în picioare. Dacă nu luam gol din acea fază rezistam, nu pierdeam. E una dintre cele mai negre înfrângeri ale carierei mele. Eu m-am simţit foarte bine la Cluj, toţi colegii mei s-au simţit excelent, a fost ceva unic la Universitatea".

Imediat după acel meci, Cristescu şi alţi 14 fotbalişti de la „U" au lăsat Clujul pentru Ploieşti. Mijlocaşul spune că nu a avut altă variantă decât să accepte varianta Petrolul. „Aşa a fost situaţia, nu aveam ce să facem. Eu zic că mulţi ar fi rămas la Cluj, toţi ne-am ataşat de Cluj, de oraş, de Universitatea Cluj şi fanii ei, dar nu am avut încotro. Nu ştiam ce urma, ce se va întâmpla,eu regret că am fost nevoit să plec, voi rămâne mereu ataşat de tot ce înseamnă Cluj şi Universitatea. Să ştii că şi acum mai vorbim între noi de ce se întâmplă la „U". Eu mi-am propus să mai joc la Universitatea în cariera mea şi sper să şi reuşesc. Atmofera de la acel derby a fost senzaţională, a fost ceva ieşit din comun, un moment aparte şi nu am mai trăit aşa ceva", mai spune Cristescu.

 

Comenteaza