Aşteptat la antrenamentul Universităţii, Ganea nu a mai venit pe Cluj Arena. "Scutul Negru" are ordin să-l oprească

Aşteptat la antrenamentul Universităţii, Ganea nu a mai venit pe Cluj Arena.
Ionel Ganea a fost înlăturat de pe banca tehnică a Universităţii , iar printre numele vizate pentru a-l înlocui se numără Costel Enache, Eduard Iordănescu şi Ilie Stan.

UPDATE 3

Deşi era aşteptat la ora 16 să conducă antrenamentul, Ganea nu s-a prezentat la stadion.

la stadion au fost chemaţi în schimb mai mulţi angajaţi ai firmei care asigură paza şi securitatea Cluj Arena, Scutul Negru. Aceştia au ordin să-l oprească pe Ganea în cazul în care acesta vine la antrenamentul echipei. Cel mai probabil Ganea va sosi la sfârşitul antrenamentului pentrui a-şi lua rămas bun de la jucători

UPDATE 2

Administratorul judiciar al clubului îi răspunde lui Ionel Ganea după ce acesta a acuzat conducerea ar minţi în legătură cu angajamentul său.

"Domnul Ganea nu mai are drept de muncă din momentul în care primeşte notificarea oficială. Eu am trimis-o astăzi, sper să o fi primit. Dacă nu a primit-o, îi vom trimite executorul judecătoresc, nu este nici un fel de problemă. Ne putem judeca, el are dreptul să conteste decizia de reziliere şi sigur că ne vom judeca. Dar el nu mai poate să antreneze, nu mai e angajat din momentul în care se primeşte notificarea. El poate merge la antrenament, astăzi-mâine, dar în ultimă instanţă vom chema şi poliţia să-l scoată de pe teren, dacă nu vrea să iasă singur", a declarat pentru ZIUA de CLUJ Marieta Anastasescu, administratorul judiciar al clubului.  

Deşi oficialii clubului au anunţat că Ionel Ganea nu va mai fi tehnicianul Universităţii, acesta anunţă că se prezintă şi astăzi la antrenament. "Ganezul" susţine că cei din club nu îi pot rezilia contractul, iar dacă o vor face se va ajunge la judecată pe linie sportivă. 

"Am un contract în derulare, eu sunt antrenor în momentul de faţă. Deocamdată n-am primit nici o reziliere unilaterală sau notificare cum că nu sunt antrenorul clubului. Contractul meu nu poate fi reziliat de către creditori, e o minciună. Creditorii pot să renegocieze contractul, nu să-l rezilieze, nu au nici o putere în acest sens. Dacă tot mai mint cei doi, doamna Anastescu şi cu Mărginean,  să arate scris ce-au spus creditorii. Eu am contract în conformitate cu regulamentele FRF. Dacă clubul renunţă la mine, eu mă adresez CNSL (Camera Naţională de Soluţionare a Litigiilor) şi mă voi judeca pe cale sportivă", a replicat Ionel Ganea. 

Ganea are programat un antrenament în această după-masă şi se va prezenta la pregătire. 

 

Ganea a fost dat afară după ce a obţinut doar 3 puncte în 9 meciuri. Acesta era protejat de o clauză de 100.000 de euro, însă administratorul judiciar al clubului, Marieta Anastasescu, a dispus rezilierea unilaterală a contractului.

Urmaşul lui Ganea pe bancă va fi ales, cel mai probabil, dintre Costel Enache, Eduard Iordănescu şi Ilie Stan.

Ionel Ganea nu mai este antrenorul Universităţii Cluj! Acesta a fost înlăturat de la echipă după debutul dezastruos de campionat - 3 puncte în 9 meciuri - coroborat şi cu eliminarea din Cupa României din faţa Ripensiei Timişoara. Echipa a remizat pe teren propriu cu Săgeata Năvodari şi se numără printre favoritele la retrogradare în acest sezon. Lui Ganea i s-a cerut demisia după înfrângerea cu Chiajna de pe teren propriu (0-3), însă acesta a refuzat categoric, având o clauză de 100.000 de euro, bani pe care ar trebui să-i încaseze ca despăgubire în eventualitatea în care e dat afară. Tehnicianul a mizat pe această clauză, dar conducerea a găsit, însă, portiţa legală pentru a-l demite, făcând uz de o decizie a comitetului de creditori - forul de conducere al clubului - prin care s-a votat împotriva clauzelor din contractul lui Ganea.

Tehnicianul va primi astăzi o notificare oficială cu desfacerea angajamentului, iar dacă va refuza să o primească îi va fi trimis un executor judecătoresc. Refuzul primirii notificării de la un executor judecătoresc echivalează cu acceptarea notificării, aceasta fiind o chestiune procedurală. "Îi trimitem la prima oră notificarea, sper să o semneze, în caz contrar îi vom trimite un executor judecătoresc. El nu mai este angajatul Universităţii Cluj! Decizia intră în vigoare din momentul în care el primeşte notificarea, adică de mâine (astăzi-n.r.). Cu domnul Ganea nu se mai poate comunica şi nu l-au ajutat deloc rezultatele. El mi-a reproşat mie că am dezvăluit clauza lui de reziliere în presă, când, de fapt, tocmai el a pomenit de această clauză în mass-media", a declarat pentru ZIUA de CLUJ Marieta Anastasescu, administratorul judiciar al clubului.

Favorit pentru a prelua banca tehnică Costel Enache, actualul tehnician de la CSMS Iaşi, formaţie care activează în Liga a doua. Enache a antrenat-o ultima dată pe prima scenă pe Ceahlăul Piatra-Neamţ, dar a demisionat de la nemţeni după anumite neînţelegeri avute cu conducerea. Pe lista Universităţii mai figurează Eduard Iordnăescu, de la ASA Târgu Mureş şi Ilie Stan, ultimul fiind liber de contract.

"U" Cluj a anunţat încă de vineri seara intenţia de a renunţa la Ionel Ganea, prin vocea adimistratorului special, Ioan Mărginean. Acesta a intrat în direct la Digi Sport şi a precizat că îi va cere antrenorului să demisioneze.

Ganea a luat foc la auzul ştirii şi nu a ezitat să-l contreze pe Mărginean. "Cine e Mărginean? E un angajat la club. Să doarmă Mărginean liniştit şi mâine să vină să-şi dea demisia. Ce să-mi reproşez după aceste etape? Am avut ghinion, am adus jucătorii pe care i-am putut, jucătorii nu au venit pregătiţi. Dacă s-a făcut ceva bine la clubul ăsta înseamnă că toţi au făcut. Acum e rău, toţi au făcut rău, nu doar Ganea , ci şi Mărginean. Mărginean dacă e aşa bărbat să vină aici lângă mine şi să spună că şi el a contribuit la aceste rezultate de acum. El numai ameninţă! Eu nici n-am vrut să rămân în vară, vă spun sincer, dar m-a forţat Mărginean", a spus Ganea imediat după remiza cu Săgeata Năvodari.

 

Etichete
Comenteaza