Au îngropat “securea războiului” pentru Cluj Arena

Au îngropat “securea războiului” pentru Cluj Arena
Anamaria Prodan, preşedintele Universităţii Cluj, şi Horia Uioreanu, şeful Consiliului Judeţean, au ajuns la un numitor comun în ceea ce priveşte folosirea de către “U” a stadionului de lângă Parcul Central.

E oficial: Universitatea va rămâne pe Cluj Arena şi în sezonul viitor. După ce o perioadă relaţiile dintre Consiliul Judeţean şi noua conducere a clubului au fost tensionate din cauza costurilor pe care le implică organizarea unui meci pe stadionul din centrul Clujului, cele două părţi au ajuns la un consens. Horia Uioreanu a declarat că a va sprijini clubul în măsura în care legea i-o permite, precizând că va discuta cu Anamaria Prodan inclusiv despre tema datoriei de aproximativ 30.000 de euro pe care „U" o are către CJ, reprezentând cheltuilelile pentru ultimul meci din sezonul trecut.

După ce şi-au aruncat vorbe grele prin intermediul presei, Anamaria Prodan şi Horia Uioreanu vorbesc doar în termeni pozitivi unul despre celălalt. Prodan a anunţat ieri că a avut o serie de discuţii cu şeful de la CJ în care a stabilit termenii colaborării din sezonul viitor şi s-a declarat încântată de faptul că Uioreanu i-a promis sprijin. „Am văzut că în ultimele zile s-a vorbit despre un "război total" între mine şi domnul Horea Uioreanu. În ceea ce mă priveşte, a fost vorba despre exagerări ale presei, iubitoare de senzaţional. Între mine şi domnul Uioreanu a fost o neînţelegere, cauzată de unele deficienţe de comunicare. În fond, atât eu, cât şi domnia sa am preluat de curând funcţiile pe care le deţinem şi timpul a fost prea scurt pentru a fi la curent cu toate cele pe care le implică noile noastre îndatoriri. Semnalele venite din partea CJ Cluj şi a domnului preşedinte Uioreanu personal, mă fac să cred că lucrurile vor intra pe un făgaş normal. Am primit asigurări că echipa va juca şi în sezonul viitor pe Cluj Arena, domnul preşedinte asigurându-mă că atât domnia sa cât şi instituţia pe care o conduce ne va asigura sprijinul pe care termenii contractuali şi legea îl permit. Pe de altă parte, trebuie să recunosc faptul că sunt fericită că, în sfârşit, o instituţie din Cluj vine în sprijinul echipei şi al meu în încercarea de a reclădi echipa, de a o face competitivă la nivelul Ligii I", a spus Anamaria Prodan, care a anunţat că se va întâlni în perioada imediat următoare şi cu primarul Emil Boc. "Ce pot să spun eă că domnul Uioreanu este primul şi singurul lider clujean care şi-a arătat susţinerea faţă de echipă. Sincer, aştept cu nerăbdare întâlnirea cu domnul primar Emil Boc", a mai spus preşedintele clubului.

Horia Uioreanu a declarat şi el pentru ZIUA de CLUJ că nu există nicio neînţelegere în ceea ce priveşte utilizarea stadionului de către Universitatea Cluj în sezonul viitor, anunţând, însă, că termenii contractuali ai noului contract rămân aceiaşi stabiliţi şi pentru sezonul trecut. "Nu văd de unde a apărut acest război între mine şi doamna Prodan. Eu am fost dispus să ajut în limita posibilităţilor încă de la început. Sunt convins că vom colabora foarte bine în continuare. Am discutat de mai multe ori la telefon şi urmează să ne şi întâlnim. Contractul de închiriere a fost semnat la finalul lui aprilie, suma rămâne de 7500 de euro, plus utilităţi. Există şi o datorie, de 30-35.000 de euro. Voi discuta despre asta când ne vom întâlni. Cert e că Universitatea va juca pe Cluj Arena, nu va exista nicio problemă în acest sens", a spus Horia Uioreanu.

Primul joc acasă, pe 29 iulie

Universitatea va disputa primul joc pe teren propriu în acest sezon duminică, 29 iulie, în compania Gloriei Bistriţa, partidă contând pentru etapa a II-a a LIgii I. Jocul va fi transmis în direct de Digisport. De la revenirea acasă, după periplul pe la Alba Iulia, Bistriţa şi Mediaş, "Şepcile roşii" au câştigat doar cinci partide dintre cele jucate în propriul fief, începând cu luna octombrie a anului trecut.

 

 

 

Comenteaza