Au primit "biletul" spre Elveţia: Instanţa a aprobat planul de reorganizare

Au primit
Tribunalul Comercial a dat undă verde planului de reorganizare al Universităţii Cluj, iar clubul poate spera că va primi licenţa pentru sezonul următor.

Judecătorul sindic a aprobat planul de reorganizare al Universităţii Cluj, iar şansele echipei de a primi licenţa de participare în Liga I în urma unui apel la Tribunalul Sportiv de la Laussane au crescut semnificativ. Administratorul judiciar trebuie să ataşeze hotărârea oficială la dosarul care va ajunge pe masa Tribunalului de Arbitraj Sportiv.

La termenul de săptămâna trecută, judecătorul sindic a cerut o nouă experitiză a planului, făcută de către o altă societate specializată pe cazurile de insolvenţă. A fost desemnată firma Solvendi IPURL, iar aceasta a dat aviz favorabil. „Planul are şanse relativ mari de îndeplinire", este verdictul acestora. Ieri, reprezentanţii clubului şi ai anumitor creditori s-au prezentat din nou la Tribunalul Comercial, în speranţa că judecătorul va aproba planul, însă decizia a rămas în pronunţare. „A rămas în pronunţare, nu s-a amânat şi sper să fie o decizie favorabilă. Planul nostru a fost confirmat şi de un alt specialist în insolvenţă. Dosarul e pregătit pentru TAS, avocatul e angajat şi singurul document pe care îl aşteaptă este această confirmare. Dacă se confirmă planul, Florian Walter (fostul finanţator - n. red.) nu va mai avea niciodată dreptul să mai ia vreun ban de la acest club", a explicat fostul administrator judiciar al clubului, Horia Ţiril, înaintea verdictului. Societatea Cris Gardens e singura dintre participantele la înfăţişare care şi-a exprimat votul împotriva aprobării planului. Firma are de recuperat creanţe în valoare de 11.000 de lei. Conform informaţiilor ZIUA de CLUJ, clubul va fi reprezentat de o cunoscută casă de avocatură cu vechi ştate în ceea ce priveşte activitatea de la Tribunalul de la Lausanne. Tot ieri, avocatul lui Florian Walter, Bogdan Tănase, a anunţat că omul de afaceri a votat planul de reorganizare, în ciuda faptului că nu va mai primi nici un leu din cele 10 milioane cu care a fost trecut pe tabloul credal. "Domnul Walter susţine şi a susţinut această societate şi prin votul exprimat. A fost dispus să renunţe la această creanţă (10 milioane de lei -n. red.) numai pentru a salva acest club. El a fost alături şi a ajutat acest club începând cu 2009 şi până în prezent", a explicat avocatul omului de afaceri, Bogdan Tănase.

Planul de reorganizare a fost votat de toate cele patru grupe de creditori, şi prevede creanţe totale de 2,5 milioane de euro. Judecătorul sindic l-a aprobat, iar avocaţii care reprezintă clubul trebuie să finalizeze astăzi toată documentaţia, după care să o trimită la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane, unde vor cere să se anuleze decizia instanţelor sportive din România cu privire la acordarea licenţei. Tribunalul elveţian va da o sentinţă până pe 21 iunie. „Este o veste extraordinară. Avem o şansă mare la TAS, acum că s-a aprobat planul", a conchis Horia Ţiril. 7

Paradă în alb-negru prin faţa Tribunalului Cluj

Circa 20 de maşini cu drapele alb-negru, în care se aflau fanii Universităţii, au trecut în coloană şi fără să claxoneze, în jurul orei 10:00, prin faţa Tribunalului Cluj. Ieri, la Tribunalul Comercial, s-a judecat un nou termen din procesul de insolvenţă al FC „U". La înfăţişare au fost prezenţi şi numeroşi fani ai Universităţii, care au ales o ţinută oficială, fiind îmbrăcaţi în costume negre.

Cătălin SUCIU, Alin ŞUTEA

catalinsuciu@ziuadecj.ro
alinsutea@ziuadecj.ro

Comenteaza