Avânt spre titlu: Mureşan duce CFR-ul la cinci puncte de locul secund VIDEO

Avânt spre titlu: Mureşan duce CFR-ul la cinci puncte de locul secund VIDEO
CFR Cluj s-a impus în faţa Oţelului Galaţi şi a devenit principala favorită la titlul de campioană.

Echipa lui Jorge Costa a făcut o primă repriză slabă, dar şi-a revenit în partea secundă şi a câştigat după reuşitele lui Gabi Mureşan. În urma succesului, echipa clujeană a ajuns la 50 de puncte, cu 5 în plus faţă de locul secund, ocupat de Dinamo.

Partida a debutat prost pentru gazde, iar Giurgiu a fost la un pas să marcheze la prima fază de poartă, dar Beto a reţinut şutul din interiorul careului (4). CFR a încercat să răspundă imediat, dar, încă o dată, inexactităţile şi nesincronizările din compartimentul ofensiv şi-au pus amprenta asupra jocului. Chiar şi aşa, Vranjes a fost aproape să marcheze primul gol în tricoul vişiniu, după ce Perendija a bâlbâit o minge aiurea în propriul careu (11). Bosniacul a nimerit doar bara transversală! A fost, de altfel, singura ocazie dintr-o primă parte anostă, în media campionatului românesc.

Repriza a doua s-a mai animat. Oţelul a ieşit de la cabine amorţită, iar CFR-ul a preluat controlul. Cadu a trimis cu capul puţin pe lângă poartă (60), Ganea l-a învins pe Brăneţ, însă Ljunbinkovic a respins de pe linia porţii. A fost ocazia care avea să anunţe şi deschiderea scorului. Mureşan a prins o ghiulea din lovitură liberă (74) şi tot el a majorat diferenţa cu un şut sub bară, din centrul careului (82). Oţelul a încheiat în corzi meciul, fiind incapabilă să reacţioneze în vreun fel. Jorge Costa şi-a salvat deocamdată scaunul, CFR-ul s-a impus şi visează spre un nou titlu de campioană.

Kapetanos, absent cu Vaslui

Golgeterul CFR-ului va lipsi etapa viitoare cu FC Vaslui, după ce s-a accidentat în debutul partidei cu Oţelul. Înainte de a solicita schimbarea, grecul a luat "galben", ceea ce i-ar fi adus automat suspendarea pentru meciul cu Vaslui.


Sălăgeanu, fractură de pomete

Fundaşul stânga din garnitura oaspeţilor, Adrian Sălăgeanu, a părăsit terenul de joc accidentat, în minutul 40, după un duel cu Sougou, în urma căruia a solicitat cartonaş roşu pentru senegalez. Sălăgeanu are pometele fracturat şi va lipsi mai mult timp de pe terenul de joc.


CFR Cluj - Oţelul Galaţi 2-0 (0-0)

A marcat: Mureşan (74, 82)

Stadion: "Dr. Constantin Rădulescu"

Spectatori: 7.000


CFR: Beto - Maftei, Cadu, Piccolo, Camora - Mureşan, Peralta - Sougou (86, Hora), Vranjes, Bastos (66, Ronny) - Kapetanos (18, Ganea)

Antrenor: Jorge Costa

Oţelul: Brăneţ - Ljubinkovic, Perendija, Costin, Sălăgeanu (40, Cojoc, 66, Sârghi) - Giurgiu, Neagu - Antal (62, Iorga), Didi, Stromajer - Punosevac

Antrenor: Dorinel Munteanu

Cartonaşe galbene: Kapetanos (17) / Didi (74), Ljubinkovic (85)

Au arbitrat: Marius Avram - Sebastian Gheorghe, Sebastian Stoianov

 

Comenteaza