Video Baschetbaliștii de la U-BT, întâmpinați de suporteri la aeroport după rezultatul istoric din Basketball Champions League

Baschetbaliștii de la U-BT, întâmpinați de suporteri la aeroport după rezultatul istoric din Basketball Champions League
| Foto: ZIUA de Cluj

Jucătorii campioanei României au revenit în țară din Belgia, acolo unde s-au impus în fața celor de la Filou Oostende, scor 85-74, și și-au asigurat calificarea în sferturile de finală ale competiției continentale.

Baschetbaliștii pregătiți de Mihai Silvășan au ajuns în jurul orei 18:00 pe aeroportul din Cluj-Napoca, acolo unde au fost așteptați de aproximativ 40 de suporteri. Fanii i-au întâmpinat cântând și au sărbătorit alături de favoriții lor calificarea în sferturile de finală ale Basketball Champions League.

Antrenorul “studenților” s-a declarat încântat de succesul din Belgia și de reușita elevilor săi, însă îndeamnă la concentrare înaintea unor luni care pot aduce peformanțe și mai importante pentru echipa clujeană.

”A fost probabil cel mai important meci din actualul sezon, chiar și peste semifinala Cupei României. Dacă cineva ne întreba la începutul sezonului ce ne dorim să jucăm, sferturile de Champions League sau finala Cupei, cred că mulți alegeam prima variantă. Asta nu scuză faptul că am pierdut Cupa, care era unul din obiectivele noastre.

Vreau să îmi felicit băieții pentru modul în care au înțeles să abordeze acest meci. Am început extrem de bine, am avut o apărare foarte bună, în ataca ne-a intrat cam tot și, cu multă muncă, nu ne-am pierdut avantajul până la final. Știam că ei vor reveni puternici în repriza a doua, însă am reușit să găsim moduri de a marca și ne apăra, iar rezultatul a fost unul favorabil.

Nu cred că există vreun secret și dacă exista nu îl spuneam. E vorba de chimia echipei, care pleacă de la selecția jucătorilor. E important să creezi o atmosferă bună, o mentalitate de învingător, să iei jucători care înțeleg că obiectivele echipei sunt mai importante decât cele personale și cred că avem parte de astfel de jucători.

Este vorba și de muncă, de seriozitate, de ambiție, de caracter, toate acestea fac jucătorii și echipa mai bună. E o performanță imensă pentru echipă, pentru jucători, pentru suporteri, care au fost într-un număr destul de mare la meci și au dominat atmosfera din sală în multe momente. Este și pentru mine o bucurie, însă nu trebuie să tragem linie și să zicem că sezonul este încheiat.

Ne așteaptă un meci cu Miercurea Ciuc, apoi meciuri cu Voluntari și Pitești, doar la asta ne gândim. Apoi ne vom gândi la sferturi, așteptăm să vedem cu cine vom juca. Încercăm să nu fim super entuziasmați pentru că nu am câștigat niciun trofeu.

Îmi doresc să nu avem accidentări. Ne dorim să câștigăm campionatul, care e principalul nostru obiectiv. Nu vrem să ne gândim la calificarea în Final Four-ul Basketball Champions League sau la trofeu, vrem să o luăm pas cu pas. În fiecare secundă trebuie să fim concentrați pe ceea ce avem de făcut”, a declarat Mihai Silvășan la sosirea în țară.

Comenteaza