„Boboci” în meciurile cu CFR: Trei tineri pot debuta pentru „U”

„Boboci” în meciurile cu CFR: Trei tineri pot debuta pentru „U”
Ionel Ganea are sub comanda sa şase jucători care n-au împlinit încă 20 de ani, iar trei
dintre ei ar putea evolua duminică pentru prima dată într-un derby al Clujului.

Două săptămâni la Poiana Braşov, plus încă una de antrenamente la Cluj, este soluţia lui Ionel Ganea a de reporni motorul gripat al Universităţii. Antrenorul „Şepcilor roşii" a fost reconfirmat în funcţie, se bazează pe sprijinul conducerii, iar acum încearcă „marea cu degetul": o victorie în derby-ul orgoliilor locale cu CFR Cluj.

Aflat în insolvenţă de mai bine de jumătate de an, clubul clujean a redus drastic cheltuielile salariale. Aşa s-a făcut că la echipă au venit doar jucători liber de contract, care au acceptat sumele modice oferite de clujeni, plus cei mai promiţători fotbalişti de la centrul de copii şi juniori. Pentru prima dată după foarte mulţi ani, Universitatea a început să pună bază reală pe tineri. Unul dintre ei, Ionuţ Neag, este deja titular în echipa „Şepcilor roşii", la doar 19 ani. Plecat la Petrolul odată cu „lotul Walter", Neag s-a întors la echipa la care s-a format şi de la care a fost convocat la naţionalele de juniori.

Pe lângă fundaşul central originiar din judeţul Alba, Universitatea mai are în lot alţi cinci jucători care nu au împlinit încă 20 de ani. Florin Cordoş, Cornel Prescură, Octavian Ursu, Andreas Calcan şi Alin Mutu sunt pariurile „studenţilor", dar şi ale lui Ionel Ganea pentru acest sezon. „Într-un moment dificil pentru întreg fotbalul românesc, în care finanţarea e cea mai mare problemă, creşterea juniorilor trebuie să fie marea preocupare a cluburilor. Din fericire, Universitatea Cluj rămâne unul dintre cele mai bine organizate cluburi din România la acest capitol", spuneau oficialii „Şepcilor roşii" în mai multe rânduri. Rezultatele au confirmat puterea centrului de juniori, iar în ultimii doi ani „studenţii" mici au obţinut o medalie de aur şi una de bronz în campionatele naţionale de juniori A şi B.

Pe lângă Neag, deja titular de drept, Ganea i-ar mai putea trimite în teren în derby-ul de duminică pe alţi doi puşti, Andreas Calcan şi Octavian Ursu. Cei doi au fost protagoniştii unei „telenovele de vară", refuzând să semneze contractele cu „U", sub promisiunea unor angajamente la Dinamo. Ameninţaţi cu suspendarea din activitate, cei doi au revenit la „U", iar Ganea le-a acordat şansa debutului în precedenta etapă. Momentul nu a fost unul tocmai bun, „U" pierzând cu 6-0 partida cu Dinamo, din „Groapă", în care fiecare a jucat câte aproximativ 30 de minute.

Totuşi, echipa „Şepcilor roşii" nu duce lipsă de fotbalişti cu experienţă în Liga I, dar şi în confruntări de mare intensitate. Octavian Abrudan, Szilagyi Zsolt, Gaston Mendy, Vali Lemnaru sau chiar Habib Balde au la activ mai multe partide între „U" şi CFR, în timp ce fotbalişti precum Emilian Dolha sau Vasilică Cristocea au prins confruntările între Dinamo şi Steaua. Antrenorul „Şepcilor roşii" e optimist, deşi statistica nu ţine de multă vreme cu „U" când e vorba de partidele cu CFR. „Am încredere în echipa mea. Am jucători care dau totul pentru „U", vor intra determinaţi, eu sunt încrezător că putem reuşi un rezultat bun", a spus „Ganezul".

Partida dintre „U" şi CFR e programată duminică, de la ora 21:00, în direct pe Digisport şi live-text pe ziuadecj.ro.

Trei ani fără gol în prima ligă pentru Cătălin Dedu

Atacantul Universităţii Cluj, Cătălin Dedu, a împlinit ieri trei ani de când nu a mai marcat pe prima scenă, a anunţat site-ul suporterilor, ucluj.ro. Pe 12 septembrie 2010, Dedu marca pentru FC Braşov în egalul cu Dinamo, 2-2. După aceea, pentru atacant a urmat o perioadă neagră, în care nici nu a mai prins prea multe minute în tricoul „stegarilor", s-a aflat în litigiu cu echipa ardeleană, iar în iarnă a ajuns la „U". Pentru „Şepci" are deja 20 de meciuri şi, evident, nici o reuşită.

1991 este anul ultimei victorii a „Şepcilor roşii" în derby-ul cu CFR Cluj. Stelian Gherman a marcat unicul gol al acelei partide, disputate, însă, în eşalonul secund.

 

Comenteaza