Boc: Dacă insolvenţa "U" se va concretiza vom declanşa un război juridic pentru recuperarea brandului şi a palmaresului

Boc: Dacă insolvenţa
Primarul Clujului, Emil Boc susţine că dacă solicitarea acţionarului majoritar al Universităţii Cluj, de intrare în insolvenţă a clubului de fotbal se va materializa, va propune Consiliului Local declanşarea unui „război juridic" în vederea recuperării brandului şi a palmaresului echipei.
">

„Ideal este să fie o înţelegere, dar momentan nu este posibil, pentru că administratorul clubului a cerut intrarea în insolvenţă. Dacă aceasta se va concretiza vom declanşa o acţiune juridică dură şi vom păstra brandul şi palmaresul", a precizat primarul Clujului, Emil Boc, în cadrul emisiunii „Clujul în realitate", difuzată joi seară la Realitatea TV Cluj. În platoul emisiunii, moderată de Ciprian Aron s-a aflat şi redactorul-şef al cotidianului ZIUA de CLUJ, Titus Crăciun.

Dacă solicitarea lui Ioan Mărginean, cu privire la insolvenţa clubului, va avea câştig de cauză la Curtea de Apel Cluj, edilul este hotărât să propună Consiliului Local declanşarea unei acţiuni judiciare. „Desigur mă voi consulta cu colegii din Consiliul Local, dar voi propune declanşarea unui război juridic pentru recuperarea brandului şi a palmaresului. Cred că această procedură trebuie declanşată, pentru a aduce brandul înapoi la noi", a menţionat Emil Boc. Conform lui, municipalitatea ar urma să mizeze pe faptul că finanţatorul nu şi-a respectat obligaţiile contractuale, de a investi şi a susţine echipa.

Edilul a precizat că doreşte să studieze cu minuţiozitate contractul încheiat cu Florian Walter, întrucât există interpretări diferite a perioadei până la care brandul şi palmaresul echipei aparţin acestuia, respectiv lui Ioan Mărginean, patronul clubului de fotbal în acte. „Brandul este al Clujului", a punctat Boc.

Primarul Clujului s-a declarat surprins de solicitarea de intrare în insolvenţă depusă de acţionarul majoritar din prezent al lui „U" Cluj, Ioan Mărginean. „Am discutat cu el şi îmi zicea că <avem investitori, vom găsi o soluţie>. Am fost surprins când am fost contactat de un reporter să mă întrebe ce zic de solicitarea de intrare în insolvenţă", a menţionat Boc.

Edilul a mai specificat că este deschis pentru discuţii cu „toţi cei care doresc binele Universităţii Cluj", însă „necazul este că niciun investitor nu mai doreşte să mai discute", în contextul cercetării penale a fostului finanţator, Florian Walter, respectiv a datoriilor pe care le are clubul.

Emil Boc a ţinut să precizeze că nici el şi nici fostul primar al Clujului, Sorin Apostu nu i-au făcut vreo promisiune lui Florian Walter în momentul implicării acestuia la Universitatea Cluj. 

Citeşte AICI despre respingerea cererii de intrare în insolvenţă depuse de Florian Walter.

Comenteaza