Insolvenţa "U", respinsă VIDEO

Insolvenţa
Tribunalul Comercial Cluj a judecat astăzi cererea de intrare în insolvenţă depusă de Ioan Mărginean, acţionarul majoritar al FC "U" SA. La şedinţa de astăzi nu s-a prezentat niciun reprezentant al societăţii sportive.

UPDATE Detalii în materialul video ataşat acestei ştiri. Click pe fotografie pentru imagini video.

În timpul şedinţei, avocata Elisabeta Retegan, care reprezintă interesele firmei Oncos, acţionar minoritar al "studenţilor", a făcut o cerere de opoziţie la deschiderea procedurii de insolvenţă invocând faptul că această decizie nu a fost luată în cadrul unei şedinţe a Adunării Generale a Acţionarilor clubului. Avocata a spus că hotărârea de a se introduce o cerere de deschidere a insolvenţei la "U" Cluj a fost luată doar de către Ioan Mărginean. Retegan nu a putut menţiona temeiul legal în baza căruia a făcut această opoziţie. Instanţa a respins cerea de opoziţie depusă de Oncos pe motiv că, în momentul de faţă, Tribunalul Comercial nu a decis dacă admite sau nu solicitarea lui Mărginean.

Pe de altă parte, avocatul care reprezintă unul dintre creditorii clubului, respectiv firma de pază Scutul Negreu, a făcut o cerere de conexare la dosar, aceştia având pretenţii financiare din partea "studenţilor".

Hotărârea privind admiterea sau respingerea cererii de intrare în insolvenţă a clubului Universitatea Cluj rămâne în pronunţare.

Datoriile invocate de "U" Cluj în cererea de insolvenţă se ridică la suma de circa 6.6 milioane de euro.

Citeşte şi Mărginean a ignorat oferta Alexandrion şi a declanşat procedura de insolvenţă la "U"

UPDATE: Tribunalul Comercial Cluj a respins în urmă cu câteva momente cererea de deschidere a procedurii de insolvenţă la "U". Hotărârea poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Cluj. Conform surselor Ziua de Cluj, unul dintre motive ar fi faptul că decizia de a cere insolvenţa nu a fost luată în cadrul unei şedinţe AGA (Adunarea Generală a Acţionarilor clubului).

Etichete
Comenteaza