Campionatul Mondial 2022. Cele mai importante cifre înaintea sferturilor de finală

Campionatul Mondial 2022. Cele mai importante cifre înaintea sferturilor de finală
| Foto: fifa.com

Opt echipe au rămas în lupta pentru trofeul turneului final găzduit de Qatar.

În majoritatea meciurilor din optimile de finală, favoritele și-au respectat statutul și au obținut calificarea în faza următoare. Singura excepție e reprezentată de Spania, care a fost eliminată pentru a doua ediție la rând la loviturile de departajare. Vezi cotele Superbet de la Mondial şi alege inspirat!

Ibericii au cedat în urmă cu patru ani în fața țării gazdă, Rusia, iar de această dată reprezentativa din Maroc a fost cea care a învins selecționata lui Luis Enrique. În ambele jocuri, Spania a înregistrat cele mai mari procente ale posesie în istoria meciurilor eliminatorii de la Cupa Mondială, 79% contra Rusiei și 77% contra Marocului.

Defensiva selecționatei africane a impresionat la actuala ediție a Campionatului Mondial, iar acest lucru se vede și în statisticile celor doi fundași laterali. Achraf Hakimi (17) și Noussair Mazraoui (13) sunt jucătorii cu cele mai multe tackling-uri de la turneul final.

De asemenea, brazilienii au reușit să egaleze un record de peste 50 de ani în partida contra Coreei de Sud. Sud-americanii au marcat de 4 ori în prima repriză la Cupa Mondială pentru prima dată din 1954, la un meci contra Mexicului.

Eroul Croației, Dominik Livakovic a devenit al treilea portar din istoria Cupei Mondiale care parează trei penalty-uri la loviturile de departajare. Ceilalți doi sunt portughezul Ricardo în 2006 și un alt croat, Danijel Subasic, în 2018. Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

Recunoscut pentru longevitatea sa, fundașul central al Portugaliei, Pepe, a devenit cel mai vârstnic marcator în fazele eliminatorii ale Campionatului Mondial. Lusitanul a înscris contra Elveției la 39 de ani și 283 de zile.

În partidele din optimile de finală ale CM 2022 au fost marcate 28 de goluri, cel mai mare număr înscris într-o singură ediție, din 1986, când această fază a fost reintrodusă.

Comenteaza