“Ceferiştii” se ţin tari înaintea derby-ului: “Ei sunt la codiţa clasamentului, ar fi un dezastru să nu câştigăm!”

“Ceferiştii” se ţin tari înaintea derby-ului: “Ei sunt la codiţa clasamentului, ar fi un dezastru să nu câştigăm!”
Duminică e derby-ul Clujului, iar CFR nu concepe să nu se impună pe terenul rivalei Universitatea.

Antrenorul Petre Grigoraş, care în cariera sa de fotbalist a activat la Universitatea , cunoaşte foarte bine rivalitatea dintre cele două cluburi şi consideră că ar fi un "dezastru" dacă nu va câştiga meciul de duminică.

"Le-am spus jucătorilor că dacă nu vor învinge pe Universitatea Cluj, vor intra în istorie, dar în istoria negativă. Ştiu că e o partidă foarte importantă pentru ambele echipe, ştiu de rivalitatea dintre cele două formaţii; este un meci special. E foarte important acest joc, trebuie să legăm victoriile. Am încredere că vom face un meci foarte bun duminică. În derby-uri , indiferent de locurile din clasament sau situaţia de moment a echipelor respective, ambiţiile sunt foarte mari şi valorile se egalizează. Sunt profesionist, eu am jucat la Universitatea, acum o antrenez pe rivala Universităţii. CFR nu a pierdut ultimele zece mecuri cu "U", iar pentru mine şi pentru echipă ar fi un dezastru să nu câştigăm acest joc. Să-mi fie scuzată exprimarea, dar Universitatea e la codiţa clasamentului", a spus Grigoraş în conferinţa de presă premergătoare partidei.

Antrenorul face şi un apel la fair-play, ştiută fiind rivalitatea dintre cele două echipe. "Respect galeria Universităţii şi echipa Universităţii şi le voi ura multa baftă după meci, indiferent de rezultat. Sper să fie fair-play în tribune şi pe teren, să existe normalitate", a adăugat Grigoraş.

Tehnicianul nu are probleme de lot şi va putea alinia cel mai bun "11" posibil la ora partidei. Acesta e tentat să înceapă cu o partitură ultra-ofensivă, într-un sistem 1-4-3-3 croit strict pe atac. Rui Pedro a fost retras la mijlocul terenului şi el va dirija întreg jocul CFR-ului, preluând sarcinile unui coordonator, urmând a fi susţinut de Obiora şi Voiculeţ, iar în faţă „Grig" va miza pe un trident format din Deac, Tade şi Batin. Şi în defensivă lucrurile sunt clare în acest moment şi dacă nu vor interveni accientări, linia de fund va fi alcătuită din Velayos, Cadu, Piccolo şi Camora. Poarta va fi asigurată de Felgueiaras, cu condiţia ca acesta să se recupereze sută la sută după o entorsă la gleznă suferită în urmă cu mai mult timp.

Echipa de start a CFR-ului în partida cu "U" Cluj, programată duminică, ar putea arăta astfel: Felgueiras- Velayos, Cadu, Piccolo, Camora - Obiora, Pedro, Voiculeţ - Deac, Tade, Batin.

Meciul dintre Universitatea Cluj şi CFR se va disputa duminică, pe Cluj Arena, de la ora 21:30. Partida va fi transmisă în direct pe Digi Sport şi va putea fi urmărită în format live-text pe ziuadecj.ro.

 

 

Comenteaza