CFR Cluj riscă excluderea din cupele europene! Amendă uriașă de la UEFA / Reacția campioanei

CFR Cluj riscă excluderea din cupele europene! Amendă uriașă de la UEFA / Reacția campioanei
| Foto: facebook.com/cfr1907

Campioana ultimelor 5 sezoane din România riscă să fie exclusă pe o perioadă de trei stagiunii din competițiile europene.

UEFA a anunţat, vineri, că Prima Cameră a Organismului de Control Financiar al Cluburilor a finalizat prima evaluare a cerinţelor de solvabilitate în baza noilor Regulamente de Licenţiere şi Sustenabilitate Financiară a Cluburilor UEFA. În urma evaluării, s-au impus măsuri disciplinare pentru 11 cluburi, între care se numără şi CFR Cluj, scrie digisport.ro.

Din cauza datoriilor curente, UEFA a sancționat-o pe CFR Cluj cu o amendă de 250.000 de euro și, dacă va mai încălca regulile financiare în următorii doi ani, cât durează perioadă ”de probă”, va fi interzisă în cupele europene pentru trei sezoane, indiferent de clasarea din Liga 1.

Pe lângă „feroviari”, alte 10 echipe au mai fost sancționate de UEFA.

”Următoarele cluburi sunt sancționate cu excluderea din cupele europene pentru următoarele 3 sezoane pentru că au recidivat și au acumulat datorii mai vechi de 90 de zile.

În cazul lui CFR Cluj, sancțiunea este cu suspendare pentru o perioadă de probă de două sezoane și va fi aplicată numai dacă echipa nu îndeplinește cerințele de solvabilitate în sezoanele 2023/2024 și 2024/2025”, se arată în decizia UEFA.

Reacția celor de la CFR Cluj, după decizia UEFA

Ca urmare a ultimei decizii UEFA prin care clubul nostru a fost sancționat, dorim să facem următoarele precizări:

Situația financiară în care ne aflăm astăzi este una asumată, și, tocmai în acest sens, conducerea clubului face eforturi mari, de o bună perioadă de timp, să compenseze risipa făcută în anii trecuți. Ne așteptam ca pe parcursul procesului de redresare, început în urmă cu mai bine de un an, să apară astfel de momente grele, dar am știut și că, împreună, vom găsi întotdeauna soluții.

În consecință, am început un plan de optimizare de la care nu ne abatem în niciun moment. Mai mult, luăm această decizie, a comisiei UEFA, ca pe o motivație suplimentară pentru a ne dedica și mai mult redresării financiare, în așa fel încât sa ajungem un club performant și sustenabil și din punct de vedere financiar.

Decizia comisiei este una firească, dată fiind noua politică de sustenabilitate financiară a UEFA, care are drept unic scop susținerea tuturor cluburilor în demersul acestora de „vindecare” economică.

Luăm exemplul altor cluburi europene și suntem convinși că rezultatele de până acum, cu care ne mândrim, vor fi susținute în continuare de un buget din ce in ce mai optimizat.

Vrem să asigurăm întreaga suflare CFR-istă că, indiferent de momentul în care ne aflăm, nu vom renunța nicio secundă la obiectivele sportive pe care ni le-am propus”, a fost comunicatul celor de la CFR Cluj.

Comenteaza