CFR, în “bijuteria” fotbalului european: Allianz Arena

CFR, în “bijuteria” fotbalului european: Allianz Arena
“Feroviarii” vor înfrunta în această seară campioana Germaniei, Bayern München, pe cel mai modern şi spectaculos stadion al Europei, Allianz Arena (foto).
Noua arenă bavareză, care găzduieşte şi partidele de pe teren propriu ale celeilalte echipe a oraşului bavarez, TSV 1860, a fost inaugurată în 2005, după ce construcţia s-a întins pe durata a trei ani (octombrie 2002 - mai 2005).

Situat în partea nordică a Münchenului, stadionul cu o capacitate de 69.900 de locuri a fost inaugurat pe 30 mai 2005, cu un meci amical între TSV 1860 München şi FC Nürnberg, încheiat cu victoria gazdelor, scor 3-2. Debutul lui Bayern München pe noul stadion s-a consemnat după numai o zi, cu un meci de verificare împotriva reprezentativei Germaniei. Ambele partide s-au disputat cu “casa închisă”, biletele pentru cele două întâlniri fiind epuizate încă din luna martie a anului 2005! Costurile totale ale investiţiei s-au ridicat la suma de 340 milioane de euro. La numai un an după inaugurare, Allianz Arena s-a numărat printre stadioanele care au găzduit până în faza semifinalelor meciurile Campionatului Mondial din Germania.

Stadionul excelează la capitolele design, arhitectură, respectiv acustică. Pe timpul nopţii, partea sa exterioară este luminată în trei culori diferite, în funcţie de formaţiile care folosesc stadionul: roşu - Bayern, albastru - TSV 1860, alb - echipa naţională a Germaniei. Potrivit site-ului oficial al clubului bavarez, Allianz Arena include, printre altele, trei centre de recuperare, două standuri promoţionale destinate fanilor celor două echipe locale, 6.500 metri pătraţi destinaţi restaurantelor, 120 de locuri pentru reprezentanţii presei, 106 locuri VIP, birouri, săli de conferinţă, săli antidoping, magazine, 54 de centre de ticketing, instalaţie de nocturnă cu o capacitate de 1.500 de lucşi şi cabine speciale pentru jucătorii celor două formaţii, respectiv arbitri. Numele stadionului este dat de compania care a câştigat licitaţia pentru construcţia arenei, firma de asigurări “Allianz”. Preţul de pornire pentru un bilet la partidele de pe Allianz Arena este de 8 euro, mai arată stadiumguide.com. CFR Cluj va fi a doua echipă românească după Steaua Bucureşti care calcă pe “Allianz Arena”. “Feroviarii” vor înfrunta pe Bayern în această seară, de la ora 21:45, în direct, la TVR 1 şi livetext, pe ziuadecj.ro.


Etichete
Comenteaza