CFR, în război cu arbitrii

CFR, în război cu arbitrii
Campioana a scăpat de eticheta de formaţie ajutată de “cavalerii fluierului” şi a căzut în extrema cealaltă, acuzând din ce în ce mai des prestaţiile “centralilor” sau ale asistenţilor.
În doar câteva luni, CFR şi-a pierdut renumele de “protejata arbitrilor” şi a devenit una dintre echipele care se plâng cel mai mult că sunt dezavantajate de “cavalerii fluierului”. Meciurile cu Gaz Metan Mediaş, Oţelul şi Astra din campionat şi cel cu Gloria Bistriţa din Cupa României au reprezentat tot atâtea ocazii pentru campioni de a ataca maniera de arbitraj.

În sezonul trecut, când mai mulţi adversari i-au acuzat că ar fi fost favorizaţi de arbitri, “feroviarii” au preferat să răspundă ironic şi să pună declaraţiile pe seama frustrării învinsului. De atunci, lucrurile s-au schimbat, iar clujenii au început să acuze arbitrajul din ce în ce mai des, cea mai recentă ocazie fiind ultimul meci din campionat, cel cu Gaz Metan (1-1).

Deşi partida cu medieşenii nu trebuia să ridice mari probleme de arbitraj, la final campionii s-au declarat nemulţumiţi de prestaţia brigăzii conduse de Paul Unimătan. Oficialii campioanei au reproşat neacordarea a două penalty-uri la intervenţiile fotbaliştilor adverşi asupra lui Culio şi Peralta. “Am dat un autogol, care la noi devine un obicei, apoi am intrat într-un joc de uzură cu adversarii noştri. Am avut din nou foarte multe ocazii, istoria parcă se tot repetă. Bineînţeles, arbitrii au avut din nou o prestaţie slabă, eu am văzut pe reluări 11 metri la Culio, plus o fază suspectă la Peralta”, a susţinut preşedintele Iuliu Mureşan după meci. “Arbitrajul ne-a «pişcat» din nou, ca de obicei în ultima vreme. Au fost momente când trebuia să acorde cartonaşe galbene pentru adversari, dar nu a făcut-o, iar nouă trebuia să ne acorde două lovituri de la 11 metri, pentru două faulturi clare la Peralta şi Culio”, a spus şi antrenorul secund al “feroviarilor”, Alin Minteuan.

Cel mai mare scandal s-a declanşat la finalul partidei cu Gloria Bistriţa care a consfinţit eliminarea CFR-ului din Cupa României. Bistriţenii au câştigat datorită unui penalty acordat “la limită”. Şi atunci, clujenii au atacat maniera de arbitraj, susţinând că lovitura de pedeapsă a fost acordată pe nedrept, întrucât faultul a fost făcut în afara careului. “Am avut şi noi un penalty la Cadu şi un gol anulat la Traore”, au mai spus clujenii. Antrenorul Sorin Cârţu a fost cel mai nervos, la finalul partidei alergând după arbitri pe culoarul spre vestiare pentru a le reproşa anumite faze. Mai târziu, tehnicianul s-a scuzat, explicând că fugise după “cavalerii fluierului” pentru a-i ţine în teren până la ieşirea tutror jucătorilor, aşa cum prevede regulamentul.

O altă polemică s-a declanşat imediat după meciul cu Oţelul Galaţi, acolo unde CFR a avut doi oameni eliminaţi. Patronul Arpad Paszkany a sugerat o intruziune a celor de la Dinamo, având în vedere că “feroviarii” urmau să întâlnească echipa bucureşteană în etapa următoare. “Kovacs a arbitrat cu două unităţi de măsură diferite, a dat dovadă de rea-voinţă. Eliminarea lui Traore a fost penibilă, dar cred că el a fost vânat încă din prima repriză. Golul marcat de el a fost valabil, iar asta este deja viciere de rezultat. Galaţiul este beneficiara fericită a arbitrajului, nu cred că ei au legătură cu asta. Ni s-a spus dinainte să nu ne mirăm dacă vom avea doi eliminaţi şi mai multe cartonaşe galbene”, a acuzat finanţatorul echipei din Gruia.

Un alt meci din acest sezon în care “feroviarii” s-au plâns de arbitraj a fost confruntarea cu Astra Ploieşti din etapa a IV-a, încheiată cu scorul de 2-2. Atunci, oficialii campioanei i-au reproşat “centralului” Teodor Crăciunescu că nu l-a eliminat pe Rohat pentru un fault dur la Bjelanovic. În schimb, “fluieraşul” l-a avertizat pe croat pentru simulare, deşi jucătorul nu a mai putut continua meciul şi a stat apoi pe tuşă mai mult de două luni. “Feroviarii” au mai contestat un penalty neacordat la Bud, dar şi un cartonaş galben arătat aiurea lui Dani.

CFR, printre cele mai avertizate echipe

CFR Cluj este pe locul patru în topul celor mai avertizate echipe, cu 42 de cartonaşe galbene şi şase roşii acumulate în 14 etape. Singurele echipe care stau mai prost din acest punct de vedere sunt FC Braşov, FCM Târgu-Mureş şi Universitatea Cluj. Pe de altă parte, arbitrii au dictat în acest sezon trei penalty-uri în favoarea “feroviarilor” şi doar unul contra.

Comenteaza