CFR nu a reușit o minune și la Praga. Clujenii vor evolua în grupele Europa League

CFR nu a reușit o minune și la Praga. Clujenii vor evolua în grupele Europa League
| Foto: facebook.com/cfr1907

Trupa lui Dan Petrescu a fost învinsă și în retur de Slavia Praga, scor 1-0 și a ratat prezența în grupele Ligii Campionilor, după o pauză de șapte ani.

Susținuți puternic din tribune, cehii au avut prima ocazie a meciului, prin Stanciu, dar Arlauskis a reținut în doi timpi șutul portarului român. Clujenii au încercat să abordeze aceeași tactică pe care au folosit-o la Glasgow și au prestat un joc ofensiv. Bordeianu a șutat surprinzător din lovitură liberă, dar Kolar a respins cu emoții. După un sfert de oră, Deac a reluat puțin pe lângă cu capul, iar câteva secunde mai târziu, Rondon a ratat întâlnirea cu balonul, după o centrare excelentă a lui Omrani.

Treptat, gazdele au preluat inițiativa și după jumătatea reprizei, “feroviarii” nu au mai contat în ofensivă. Masopust, marcatorul din tur, a avut cea mai mare ocazie a reprizei, în minutul 28, când a scăpat singur spre poarta lui Arlaukis. Cehul a încercat un lob, însă mingea a trecut mult peste, iar scorul pauzei era 0-0, iar Slavia era cu un pas în grupele Ligii Campionilor.  

Campioana Cehiei a început bine și actul secund, iar Arlauskis a salvat la șutul lui Skoda. După o oră de joc, Stanciu a tras puternic de la distanță, dar același Arlauskis a scos balonul de sub bară. CFR-ul a încercat câteva acțiuni ofensive în startul reprizei, însă clujenii nu au reprezentat un pericol pentru poarta gazdelor. În minutul 66, Boril a pătruns în careu, a șutat la colțul lung, iar Mureșan a trimis balonul în propria poartă. Păun a fost cel care a încercat să îi readucă pe clujeni în joc, însă Kolar a respins și a ruinat visele “feroviarilor”. Slavia Praga s-a impus cu 1-0 (2-0 la general) și va evolua în grupele Ligii Campionilor.

Echipe de start:

Slavia Praga: Kolar - Coufal, Kudela, Hovorka, Boril – Soucek, Kral – Masopust (Traore ‘84), Stanciu (Frydrych '90), Olayinka – Skoda (Helal ‘79)

CFR Cluj: Arlauskis – Susic, Burcă, Mureșan, Camora – L. Aurelio (Păun ‘64), Bordeianu, Djokovic – Deac (Hoban ‘69), Rondon (Țucudean ‘69), Omrani

Chiar dacă au pierdut calificarea în grupele Ligii Campionilor, clujenii vor evolua în grupele Europa League. 

Comenteaza