Circul s-a terminat. Ganea a acceptat demiterea şi anunţă că va da clubul în judecată

Circul s-a terminat. Ganea a acceptat demiterea şi anunţă că va da clubul în judecată
Acesta a acceptat cu greu demiterea din funcţia de antrenor , iar clubul a fost la un pas
să se confrunte cu un episod de "Cascadorii râsului".

Ganea a primit luni notificarea că a fost eliberat din funcţia de antrenor principal, dar a rămas ferm pe poziţii, spunând că se va prezenta la stadion pentru a conduce antrenamentul. Clubul i-a interzis accesul şi a trimis firma care asigură paza pentru a-şi lua măsuri de siguranţă. "Dacă e nevoie îl scoatem şi cu poliţia de pe teren", au spus oficialii Universităţii. În cele din urmă, "Ganezul" a renunţat la ideea de a se prezenta la antrenament.

Ganea a fost luni dat afară, oficial, după ce a obţinut doar trei puncte în nouă meciuri. Acesta era protejat de o clauză de 100.000 de euro, însă administratorul judiciar al clubului, Marieta Anastasescu, a dispus rezilierea unilaterală a contractului. Deşi i-a fost cerută demisia în mai multe rânduri, încă de după meciul pierdut de Universitatea Cluj în faţa Concordiei Chiajna pe teren propriu cu 0-3, Ionel Ganea a ţinut cu dinţii de postul său până în ultimul moment. "Asul din mânecă" pe care s-a bazat fostul atacant, punând la încercare atât răbdarea şefilor, cât şi a suporterilor a fost clauza de reziliere a contractului, de 100.000 de euro, bani care urmau să îi revină în urma concedierii. În acest fel s-a ajuns ca şi după demiterea sa oficială, Ganea să refuze să plece de la echipă. "Am un contract în derulare, eu sunt antrenor în momentul de faţă. Contractul meu nu poate fi reziliat de către creditori, e o minciună. Creditorii pot să renegocieze contractul, nu să-l rezilieze, nu au nici o putere în acest sens", a declarat ieri Ionel Ganea. În paralel, şefii săi au găsit calea prin care să rămână cu cei 100.000 de euro necheltuiţi, făcând uz de o decizie a comitetului de creditori - forul de conducere al clubului - prin care s-a votat împotriva clauzelor din contract. Cu toate acestea, rezultatelor proaste ale echipei universitare din acest campionat era cât pe ce să li se adauge ieri un alt episod ruşinos, când antrenorul demis a fost aşteptat porţile stadionului Cluj Arena de mai mulţi oameni de ordine trimişi să-l împiedice să intre în incintă, la antrenamentul echipei. După toate declaraţiile sale ferme, însă, "Ganezul" nu şi-a mai făcut apariţia la stadion.

Tehnicianul "şepcilor roşii" a primit ieri o notificare oficială cu desfacerea angajamentului. În cazul în care ar fi fost refuzată primirea actului, trimiterea unui executor judecătoresc ar fi rezolvat problema. Refuzul primirii notificării de la un executor judecătoresc echivala cu acceptarea notificării, aceasta fiind o chestiune procedurală. "El nu mai este angajatul Universităţii Cluj! Cu domnul Ganea nu se mai poate comunica şi nu l-au ajutat deloc rezultatele. El mi-a reproşat mie că am dezvăluit clauza lui de reziliere în presă, când, de fapt, tocmai el a pomenit de această clauză în mass-media. În ultimă instanţă vom chema şi poliţia să-l scoată de pe teren", a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, Marieta Anastasescu. Totuşi "Ganezul" susţine că şefii clubului nu îi pot rezilia contractul, iar dacă o vor face se va ajunge la judecată pe linie sportivă. "Ne vom judeca, este un abuz şi mă voi adresa instanţelor sportive", a spus Ganea.

Favorit pentru a prelua banca tehnică este Costel Enache, actualul tehnician de la CSMS Iaşi, din Liga a 2-a. Enache a antrenat-o ultima dată pe prima scenă pe Ceahlăul PiatraNeamţ, dar a demisionat de la nemţeni după anumite neînţelegeri avute cu conducerea. Pe lista Universităţii mai figurează Eduard Iordănescu, de la ASA Târgu-Mureş şi Ilie Stan, ultimul fiind liber de contract.

Etichete
Comenteaza