Cluj Crusaders a fost înfrântă în Robowl VI

Cluj Crusaders a fost înfrântă în Robowl VI
Echipa de fotbal american Cluj Crusaders a ratat şansa de a se încununa campioană naţională, cedând cu scorul de 0-2 în faţa Bucharest Rebels.

Ceea ce ar fi putut să fie o zi de sărbătoare pentru Crusaders şi pentru publicul adunat pe Cluj Arena s-a transformat într-o înfrângere ciudată. Scorul de 0-2 este unul foarte mic pentru fotbalul american, singurele puncte de pe tabela fiind reuşite de Bucharest Rebels în prima repriză, ca urmare a unui safety.

Circa 1.000 de spectatori s-au adunat pe arena clujeană pentru a asista la spectacolul de pe teren. Din păcate pentru aceştia, partida a fost presărată cu o multitudine de greşeli şi sw gafe în momente unul mai nefericit decât altul. Crusaders a ratat şansa de a deveni cea mai titrată echipă din România (a mai câştigat titlul în 2012 şi 2013), în timp ce Rebels a devenit a treia echipă care îşi trece în cont două titluri de campioană, după Bucharest Warriors şi Cluj Crusaders.

Rafael Ruiz, antrenorul mexican al clujenilor, a declarat: „A fost un meci cu căldură mare, dar a fost OK pentru noi. Ne-am adaptat, la începutul meciului a fost un pic mai greu. Audienţa a fost extraordinară. Sincer. de fiecare dată când am jucat pe Cluj Arena - asta a fost a doua oară - tot timpul publicul e extraordinar şi ne susţine. Se simt emoţii, ne susţine cu adevărat".

Demn de menţionat este faptul că partida de duminică a fost prima de fotbal american transmisă în direct de o televiziune din România, aceasta putând fi urmărită pe TVR Cluj şi TVR 3, în comentariul lui Emil Hossu-Longin.

„Am pierdut meciul, 2-0, dar publicul a fost spectaculos. Noi, în calitate de organizatori, vrem să promovăm mai mult sportul, şi de asta am căutat să colaborăm cu TVR Cluj, a fost o relaţie bună şi mă bucur că au acceptat să transmită prima dată în istoria României fotbalul american.

A fost un eveniment istoric. Un regret e că a trebuit să organizăm şi finală mică şi să jucăm în finală mare. Asta cred că ne-a afectat un pic, dar nu mult. Ambele echipe au jucat foarte bine, a fost un meci strâns. Înfrângerea la două puncte a fost întâmplătoare. 2-0 nu e un scor comun, nu e normal, a fost un accident, ceva întâmplător şi atât", a mai spus Ruiz.

În finala mică, desfăşurată duminică dimineaţă, Timişoara 89ers a învins Bucharest Warriors cu scorul de 23-20 şi s-a clasat astfel pe locul al treilea la finalul sezonului.

Comenteaza