Clujeanca Andrea Miklos participă la Jocurile Olimpice de la Paris

Clujeanca Andrea Miklos participă la Jocurile Olimpice de la Paris

Andrea Miklos (25 de ani), o sportivă din Cluj participă la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris. Atleta este specializată în proba de 400 de metri. Legitimata la CSS Viitorul si CSM Cluj, s-a impus la Campionatele Europene de juniori II de la Tibilisi, unde a castigat medalia de aur in proba de 400 m.

In 2016, la Campionatele Mondiale in sala, rezervate seniorilor, de la Portland (SUA), alaturi de Adelina Pastor, Mirela Lavric si Bianca Razor, a fost componenta a stafetei de 4×400 m care a cucerit medalia de bronz. Inainte de Rio 2016 cea mai buna performanta mondiala la sa, in aer liber, la 400 m – 52.70, a inregistrat-o in iulie 2016.

 A fost selectionata in Echipa Olimpica a Romaniei pentru JO de la Rio, pentru a lua startul în stafeta de 4×400 m. La Tokyo 2020, Andrea a simțit dureri după primele antrenamente efectuate în cantonamentul dinaintea intrării în Satul Olimpic. Medicul coordonator al Team Romania a solicitat efectuarea unui examen RMN, care a arătat leziuni la nivelul tendonului ahilean, existând oricând riscul de rupere, motiv pentru care a fost retrasă, înaintea seriilor de la 400 m, scrie cosr.ro.

Ceremonia de deschidere a JO de la Paris va avea loc vineri, 26 iulie. România va fi reprezentată la Jocurile Olimpice de la Paris de 107 sportivi care vor concura în 18 sporturi.
Cea mai numeroasă delegaţie va fi cea de la canotaj – 45 de sportivi. La cealaltă extremă sunt boxul, ciclismul, gimnastica ritmică, scrima, yachtingul, triatlonul, judoul şi tirul cu arcul, cu câte un sportiv.

La ediţia trecută, Tokyo 2020, România a fost reprezentată de 101 sportivi la 17 discipline (înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet feminin 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box, scrimă, triatlon, judo, tir cu arcul şi tenis). România a obţinut atunci 4 medalii: una de aur, la dublu vâsle feminin (Ancuţa Bodnar, Simona Radiş), şi trei medalii de argint – la spadă feminin (Ana-Maria Popescu), dublu rame masculin (Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă) şi patru rame fără cârmaci masculin (Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari).

Comenteaza