Clujul va avea echipă în finala Cupei României. Derby-ul oraşului se joacă în semifinale

Clujul va avea echipă în finala Cupei României. Derby-ul oraşului se joacă în semifinale
CFR și "U" se vor duela în penultimul act al Cupei României, în sistem tur-retur.

Fanii clujeni au motive de sărbătoare. Într-o lună și jumătate, derby-ul local se va juca de trei ori. Primele două meciuri vor fi cele din semifinalele Cupei României "Timișoreana" (3-5 martie, pe stadionul Dr. "Constantin Rădulescu", 31 martie - 2 aprilie, pe Cluj Arena), urmând ca pe 11 aprilie cele două rivale să se întâlnească și în campionat.

"Careul de ași" al competiției programează dueluri unul și unul. Miercuri, la Casa Fotbalului, CFR 1907 Cluj a fost prima echipă extrasă din urna valorică "A", adversară fiindu-i nimeni alta decât concitadina Universitatea, singură formație din urna "B". Petrolul - Steaua este cealaltă super-dublă din semifinale. Prima partidă va fi în Gruia, urmând ca "studenții" să aibă avantajul terenului propriu în meciul decisiv. Ca fapt divers, de-a lungul vremii, toate cele patru echipe au câștigat trofeul cel puțin odată.

Ogăraru vrea în finală, Trică speră la o revanșă

Dacă fosta campioană, acum în derivă din cauza problemelor financiare, este obișnuită cu trofeele, câștigând trei cupe în "era Paszkany", "U" n-a mai ajuns în semifinale de aproape două decenii. În 1995, visul "Șepcilor roșii" de a accede în ultimul act a fost spulberat tocmai de Petrolul Ploiești, viitoarea câștigătoare a acelei ediții. De altfel, Universitatea sărbătorește în acest an o jumătate de secol de la finala de pomină cu Dinamo Pitești, când cupa a ajuns la Cluj.

"E ceea ce ne-am dorit. Am spus de multă vreme că vrem CFR-ul în semifinale și uite că dorința ni s-a îndeplinit. Acum nu ne rămâne decât să ne pregătim extraordinar de bine, să fim serioși la antrenamente, pentru că avem o șansă imensă să ajungem în finală. E obiectivul nostru de când am venit eu aici și, iată, suntem la 120 de minute să-l îndeplinim. Ne respectăm adversarul și știm că vom avea o "dublă" foarte grea. Tocmai de aceea mizăm pe sprijinul fanilor. Vrem un stadion plin", e mesajul transmis din Antalya de antrenorul George Ogăraru, prin intermediul site-ului oficial al clubului.

În schimb, Eugen Trică are planuri mari în Gruia, deși problemele financiare ale clubului se acutizează de la o zi la alta, iar mai mulți jucători importanți și-au găsit alte echipe. Olteanul nu uită că în 2013, în primul său mandat la CFR, cupa a ajuns la Ploiești. Petrolul a câștigat acea finală cu 1-0, unicul gol fiind înscris de Bokila.

"Revanșa mea ar fi să câștig Cupa României, trofeu pe care l-am ratat în precedentul mandat. De data asta, însă, vreau s-o câștig", transmite Trică.

CFR merge din rău în mai rău. A încheiat turul pe locul 2 în Liga I, dar și-a pierdut câteva piese importante și, după mai bine de zece ani, nu a mers într-un cantonament în străinătate. Zilele trecute, Trică a testat o serie de fotbaliști, majoritatea tineri, însă a renunțat la toți după remiza din amicalul cu Sănătatea (1-1). Clubul care în urmă cu doi ani de zile o învingea pe Manchester United chiar pe "Old Trafford", în Champions League, a ajuns să transfere din Liga a III-a. CFR l-a luat pe Arnăutu de la Juventus București și insistă pentru Dragoș Firțulescu, jucător care a avut experiențe fugitive la "U" Cluj respectiv Dinamo București.

"Studenții" au eliminat, pe rând, formațiile FC Bihor (1-1, 6-5 după penalty-uri), FC Brașov (3-1) și Pandurii Târgu-Jiu (1-0). În schimb, "alb-vișiniii" au trecut de Viitorul Axintele (2-0), Rapid București (2-1), respectiv CS Mioveni (4-3).

Răchită îşi doreşte o finală între Petrolul și "U"

Invitat în studioul Sport.ro, fostul oficial și antrenor al "Lupilor galbeni", Valeriu Răchită, a anunțat că și-ar dori o finală în compania "Șepcilor roșii".

"Personal, aș vrea o finală Petrolul - "U" Cluj. Din câte am văzut, CFR are probleme destul de mari, le va fi foarte greu să meargă mai departe. Petrolul și "U" sunt două echipe de tradiție, iar un astfel de meci ar aduce mii de fani ai ambelor echipe pe Arena Națională", a declarat Răchită. Finala Cupei României este programată pe 31 mai.

 

 

Comenteaza