Cojocnean şi Neag, audiaţi de DIICOT în "dosarul transferurilor". Ce au declarat VIDEO

Cojocnean şi Neag, audiaţi de DIICOT în
Fostul fotbalist al Universităţii Cluj, Sebastian Cojocnean, este audiat în această dimineaţă la DIICOT Cluj în "dosarul transferurilor".

UPDATE 2 Ionuţ Neag, jucătorul în vârstă de 18 ani care a bifat doar 14 minute pentru Universitatea, înainte să fie dus la Petrolul a fost şi el audiat timp de două ore şi jumătate. "Nu s-au pus presiuni pe mine. Mă bucur că am ajuns la Petrolul şi nu regret că am plecat de la "U". A fost prima dată când dau declaraţii în faţa unui procuror, dar n-a fost nimic special. Eu am semnat contractul meu de jucător şi actul de transfer. Eu cred că totul a fost legal", a spus Neag, fostul junior al "Şepcilor roşii". 

UPDATE Cojocnean a declarat după o oră şi jumătate de audieri că le-a explicat procurorilor modalitatea în care s-a efectuat transferul său la Petrolul, explicând că nu a intenţionat, iniţial, să părăsească Universitatea. "Dacă nu aş fi plecat la Ploieşti aş fi ajuns să joc pentru echipa a doua a Universităţii. Le-am spus procurorilor cum s-a efectuat transferul. Cu Mărginean nu vreau să am de a face, pe Walter sunt supărat pentru situaţia în care m-a pus", a spus fotbalistul care, culmea, a fost pus deja pe liber de prahoveni.

Fostul fotbalist al Universităţii Cluj, Sebastian Cojocnean, este audiat în această dimineaţă la DIICOT Cluj în "dosarul transferurilor".

Dosarul vizează transferul a 15 jucători de la "U" la Petrolul. Amintim, joi a fost audiat în acelaşi dosar şi Claudiu Niculescu.

Sursele ziuadecj.ro precizau încă de joi că în perioada următoare vor fi audiaţi şi jucătorii care au plecat de la "U" la Petrolul.

Amintim, fostul finanţator al Universităţii Cluj, Florian Walter, a fost audiat, atât la finalul lunii noiembrie, cât şi pe 5 decembrie, în legătură cu modul în care a transferat 15 jucători de la "U" la Petrolul Ploieşti.

Fostul finanţator al Universităţii este urmărit penal, alături de Ioan Mărginean şi Dan Capră, sub acuzaţia de delapidare a clubului clujean prin transferul cu titlu gratuit a celor 15 jucători la Petrolul. Valoarea prejudiciului adus clubului clujean, în urma trecerii celor 15 jucători la Petrolul este estimat la 11 milioane de euro, conform procurorilor DIICOT. Aproximativ 6 luni au trecut de la data semnării de către fotbalişti cu echipa ploieşteană şi demararea unei anchete de către DIICOT.

Comenteaza