Walter a venit la DIICOT însoţit de avocatul Gheorghiţă Mateuţ VIDEO

Walter a venit la DIICOT însoţit de avocatul Gheorghiţă Mateuţ VIDEO
Fostul finanţator al Universităţii s-a prezentat din nou la Cluj în faţa procurorilor şi a dat o declaraţie în legătură cu modul în care a transferat 15 jucători de la „U" la Petrolul.
">

La o săptămână şi o zi după prima înfăţişare la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) din Cluj, Florian Walter a fost chemat din nou la audieri. El a fost însoţit de trei apropiaţi, dar şi de cunoscutul avocat Gheorghiţă Mateuţ, cel care-l reprezintă în acest caz. Fostul finanţator al Universităţii este urmărit penal, alături de Ioan Mărginean şi Dan Capră, sub acuzaţia de delapidare a clubului clujean prin transferul cu titlu gratuit a celor 15 jucători la Petrolul.

Walter a ieşit din sediul DIICOT în jurul orei 12:40, însă nu a dorit să facă nici o declaraţie reporterilor REALITATEA TV Cluj şi provincianews.ro, urcându-se în maşina de teren care-l aştepta la poartă. În schimb, avocatul Mateuţ, cunoscut în lumea fotbalului după ce l-a reprezentat şi pe Gigi Becali în dosarul „Valiza", a explicat că încadrările juridice ale procurorilor nu sunt încadrate de fapte materiale. Mateuţ a mai spus că va mai face declaraţii pe seama acestui caz doar după ce DIICOT va emite un comunicat oficial. Este de aşteptat ca în perioada următoare să fie audiaţi în acest caz atât Ioan Mărginean, actualul acţionar majoritar la FC „U SA, dar şi Daniel Capră, cel care deţine pachetul majoritar al Petrolului, club unde Florian Walter figurează ca preşedinte al Consiliului de Administraţie. Nici Walter, dar nici Mărginean nu au putut fi contactaţi pentru a da o declaraţie pe tema acestui subiect.

Reamintim că procurorii DIICOT susţin că cei trei ar fi prejudiciat clubul „U" Cluj cu suma de 11 milioane de euro prin transferul a 15 jucători la Petrolul Ploieşti, cu titlu gratuit. Walter s-a apărat în mai multe rânduri spunând că e imposibil să stabileşti Controalele la „U" Cluj şi Petrolul Ploieşti au fost demarate în urmă cu trei săptămâni, atunci când procurorii DIICOT şi comisarii Gărzii Financiare au solicitat actele de transfer pentru cei 15 jucători. Între timp, oficialii Gărzii Financiare Prahova au anunţat că clubul „lupilor galbeni" are o situaţie corectă din acest punct de vedere. În schimb, Emil Ilea, comisarul-şef al Gărzii Financiare Cluj, a spus că nu poate oferi vreun răspuns concret în legătură cu controalele efectuate la clubul clujean şi a adăugat că o concluzie va putea fi oferită doar după analiza Ministerului Finanţelor. „Noi am trimis actele la Ministerul Finanţelor, atât pot să vă spun. În rest nu există nimic de comunicat, cel puţin pentru moment. Când vom avea o concluzie, o vom face publică", a spus Ilea.

Hrudei confirmă începerea urmării penale

Prim-procurorul DIICOT Cluj, Mircea Hrudei, a declarat ieri, pentru Mediafax, că Florian Walter a dat o declaraţie legată de dosarul transferului unor jucători ai "U" Cluj şi a confirmat că s-a început urmărirea penală pe numele acestuia. „Florian Walter a fost audiat la DIICOT Cluj circa două ore şi jumătate şi a dat o declaraţie în dosarul transferului unor jucători ai «U» Cluj, prejudiciul constatat adus clubului fiind estimat la 11 milioane de euro. Pe parcursul urmăririi penale, care a început, poate exista o situaţie în care acesta ar mai putea fi audiat, dar nu s-a stabilit o altă dată", a spus Hrudei.

11 milioane

de euro este prejudiciul adus clubului clujean, conform procurorilor DIICOT, în urma trecerii celor 15 jucători la Petrolul.

6 luni

au trecut de la momentul în care fotbaliştii au semnat cu Petrolul Ploieşti şi până când procurorii DIICOT au demarat o anchetă în acest caz.

Comenteaza