Cum a ajuns "feroviarul" Mogoș titular în optimile de finală de la EURO 2024. Explicațiile selecționerului

Cum a ajuns "feroviarul" Mogoș titular în optimile de finală de la EURO 2024. Explicațiile selecționerului
| Foto: uefa.com

Fundașul CFR-ului a fost preferat lui Deian Sorescu și a început ca titular jocul dintre România și Olanda.

Obligat de suspendarea lui Nicușor Bancu să folosească o improvizație pe postul de fundaș stânga, Edi Iordănescu l-a preferat pe "feroviarul" Vasile Mogoș. Jucătorul CFR-ului s-a achitat decent de sarcini și a arătat energie și dorință în perioadă petrecută pe teren.

În minutul 32, o lovitură nesacnționată a lui Dumfries i-a provocat o comoție și l-a scos din meci. La finalul partidei, selecționerul a explicat de ce a decis să îl titularizeze pe Mogoș.

"Din păcate, fotbalul românesc nu oferă soluțiile pe care ni le dorim. Sunt jucători pe care nu i-am considerat pregătiți pentru acest turneu final. Pe Vasile l-am folosit în tot procesul de pregătire pe acea poziție.

Acolo l-am încercat și înainte să plecăm. Din punctul meu de vedere, e mai potrivit. E fundaș de profesie, e puternic. Are mijloace defensive mai bune, iar în trecut a mai jucat acolo.

Nu a fost o problemă la el. Din păcate, a ieșit comoționat. Nu ne-a fost ușor să facem improvizație la improvizație. L-am folosit pe Burcă pentru că a mai jucat pe postul de fundaș stânga", a spus Edi Iordănescu, potrivit GSP.

De la debutul său, în 2019, Vasile Mogoș a strâns 8 meciuri pentru echipa națională a României.

Comenteaza