Cum a schimbat Ioan Ovidiu Sabău jocul Universității Cluj. "Studenții", în topul posesiei și al șuturilor pe poartă în ultimele etape

Cum a schimbat Ioan Ovidiu Sabău jocul Universității Cluj. "Studenții", în topul posesiei și al șuturilor pe poartă în ultimele etape
| Foto: FC Universitatea Cluj

De la sosirea tehnicianului de 55 de ani, "Șepcile roșii" au devenit una dintre formațiile din Superligă care își creează cele mai multe ocazii de gol.

Revenit în antrenorat după o absență îndelungată, Ioan Ovidiu Sabău și-a pus rapid amprenta pe jocul Universității Cluj. În cele 5 etape în care i-a condus pe "studenți", tehnicianul a înregistrat o victorie, trei remize și un singur eșec.

În ciuda faptului că succesele au părut să îi evite pe clujeni,"Șepcile roșii" au arătat un apetit ofensiv debordant și se află în topul mai multor categorii statistice, potrivit We Love Stats. Spre exemplu, Universitatea Cluj se află pe locul secund în ceea ce privește posesia în ultimele 5 etape.

Echipele cu cea mai bună posesie în ultimele 5 etape (22-26):

  1. CS Universitatea Craiova - 60,8 %
  2. Universitatea Cluj - 60 %
  3. UTA - 54,6 %

În 5 runde din Superligă sub comanda lui Ioan Ovidiu Sabău, "studenții" au trimis 27 de șuturi pe poartă, fiind la egalitate cu liderul din campionat, Farul Constanța.

Echipele cu cele mai multe şuturi pe poartă în ultimele 5 etape (22-26):

  1. Universitatea Cluj, Farul Constanța - 27
  2. Chindia Târgoviște, Rapid - 25
  3. FC U Craiova 1948 - 22

Totodată, tehnicianul echipei clujene încearcă să se folosească la maximum și de fazele fixe, iar elevii săi au beneficiat de nu mai puțin de 37 de cornere în ultimele 5 runde, fiind lideri la acest capitol.

Echipele cu cele mai multe cornere în ultimele 5 etape (22-26):

  1. Universitatea Cluj - 37
  2. CS Universitatea Craiova - 31
  3. Petrolul Ploiești - 29
Comenteaza