Cum se prezintă gazonul de pe Cluj Arena înainte de “U” - Steaua

Cum se prezintă gazonul de pe Cluj Arena înainte de “U” - Steaua
Oficialii societăţii care administrează stadionul au dat asigurări că terenul se va prezenta în condiţii bune la derby-ul etapei a XX-a, programat luni.

Administratorul societăţii Cluj Arena, Radu Raţiu, asigură că suprafaţa de joc se va prezenta în condiţii optime la ora meciului dintre Universitatea şi Steaua Bucureşti. Terenul se prezenta ieri în condiţii acceptabile, deşi avea unele porţiuni în care iarba era uscată.

Cluj Arena revine în joc în Liga I după trei luni de pauză. Primul meci al anului pe noul stadion se va juca luni, când Universitatea şi Steaua Bucureşti se vor confrunta în cel mai important meci al etapei. Reprezentanţii Cluj Arena au asigurat că suprafaţa de joc nu va reprezenta un inconvenient, având în vedere că gazonul este încălzit şi protejat inclusiv pe timpul nopţii. "În urmă cu o săptămână am dat drumul la încălzire, are o temperatură de 12-14 grade, iar gazonul este încălzit pe perioada zilei şi a nopţii. După cum vedeţi, el este într-o stare foarte bună, a fost protejat şi s-au luat toate măsurile necesare ca luni el să fie în cele mai bune condiţii, să reziste. A fost pusă peste el chiar şi o folie specială, asemănătoare cu cea de pe Naţional Arena sau de pe stadioanele din vestul Europei. Pe perioada nopţii este acoperit cu o prelată care, totuşi, permite razelor ultraviolete să îşi facă efectul", a declarat Raţiu.

Cum la ultimele partide disputate pe Cluj Arena gazonul a căpătat o nuanţă maronie şi, mai mult decât atât, bucăţi din acesta s-au rupt, el a subliniat că s-a optat pentru folosirea unui fertilizator. Totodată, Raţiu consideră că întreaga suprafaţă va rezista. "Săptămâna aceasta, marţi, a fost dat un fertilizator pentru îmbunătăţirea calităţii ierbii. Crampoanele afectează orice gazon din lume, dar nu se va rupe cum a fost cazul la Naţional Arena. Dacă, totuşi, vor fi probleme de uzură, porţiunile vor fi înlocuite când temperatura exterioară va permite acest lucru", a conchis administratorul societăţii Cluj Arena.

Fotbaliştii Universităţii vor avea azi ocazia să testeze suprafaţa de joc. Antrenorul Ionuţ Badea a programat de la ora 18:00 un antrenament pe Cluj Arena, primul care se va desfăşura pe stadionul de lângă Parcul Central, după revenirea din cantonamentul din Antalya.

Meciul dintre Universitatea Cluj şi Steaua Bucureşti este programat luni, la ora 19:00, în direct la Dolce Sport. Întâlnirea va putea fi urmărită şi în format live-text pe site-ul ziuadecj.ro.

"Silenzio stampa" până după derby

Clubul Universitatea a anunţat ieri că jucătorii şi staff-ul vor întrerupe orice legătură cu presa până după meciul de luni, cu Steaua Bucureşti. Oficialii şi-au motivat decizia spunând că echipa are nevoie de linişte înaintea partidei cu formaţia lui Ilie Stan. "Prin sistarea temporară a oricăror declaraţii de presă sau discuţii cu reprezentanţii mass-media, conducerea, staff-ul tehnic şi jucătorii vor putea să-şi desfăşoare în linişte şedinţele de antrenament şi îşi vor concentra întreaga atenţie asupra meciului contra echipei FC Steaua Bucureşti, rămânând astfel departe de presiunea şi războiul psihologic şi mediatic ce se creează înaintea unui astfel de eveniment", se arată în comunicatul clubului.

 

 

Etichete
Comenteaza