Cupa Europei de Est, din nou în mâinile lui Tempestini

Cupa Europei de Est, din nou în mâinile lui Tempestini
Pilotul lui Napoca Rally Academy, Marco Tempestini, a câştigat pentru al doilea an consecutiv Cupa Europei de Est la raliuri, FIA European Rally Cup (East), după ce weekendul trecut a încheiat pe locul 4 Raliul Rusiei, desfăşurat la Novorossiysk.
Chiar şi aşa, cele 180 de puncte cumulate au fost suficiente pentru a-şi adjudeca titlul, după ce ultima etapă a competiţiei europene, programată iniţial în Georgia, a fost anulată.

Echipajul format din Marco Tempestini şi Dorin Pulpea a terminat pe poziţia secundă prima zi a Raliului Rusiei, dar a încheiat concursul pe locul patru din pricina unei pene de cauciuc, înştiinţează reprezentanţii Napoca Rally Academy.

“Am făcut pană pe faţă stânga după primul kilometru pe PS 10 (probă specială - n. red.) şi am decis să nu schimbăm roata, să continuăm, deşi cauciucul s-a dezumflat imediat. A fost alegerea corectă. Am pierdut două minute, am pierdut podiumul, dar puteam pierde mult mai mult. Sunt puţin necăjit că am stricat tradiţia: toate etapele în Cupa Europei de Est le-am terminat pe podium. Şi aici eram pe locul doi, foarte confortabil, dar important este că am terminat acest raliu greu şi, cu cele 180 de puncte, am câştigat din nou FIA European Rally Cup (East). Ne-am îndeplinit obiectivul: aducem şi anul acesta Cupa Europei de Est la Cluj”, a menţionat Marco Tempestini, după festivitatea de premiere din Rusia.

Comenteaza