Dan Petrescu despre dubla cu Astana: “Și dacă jucam cu Atletico Madrid era mai bine”

Dan Petrescu despre dubla cu Astana: “Și dacă jucam cu Atletico Madrid era mai bine”

Antrenorul campioanei își declară în continuare nemulțumirea după tragerea la sorți a primului tur preliminar al Ligii Campionilor.

Formația din Gruia are parte de un început greu de sezon, cu Supercupa României care se disputa sâmbătă și cu primul meci din cupele europene trei zile mai târziu. “Feroviarii” vor avea parte de o deplasare infernală până în Kazahstan. În plus, terenul pe care vor evolua campionii este unul sintetic, fapt ce a atras din nou nemulțumirea lui Dan Petrescu.

“Nu puteam să picăm mai rău decât Astana. Orice echipa voiam în afară de ei. Și dacă jucam cu Atletico Madrid era mai bine. Băieții nu vor dormi prea bine după meciul din Supercupă și vom avea avion a doua zi dimineața. Vom face multe ore pe drum, luni vom avea primul antrenament pe sintetic. Ei au jucat deja 20 de meciuri oficiale și în ultimii ani au fost de trei ori în grupele Europa League și o dată în Champions League. Nu prea au probleme acasă, nimeni nu a prea putut să îi bată.

Terenul sigur ne va dezavanataja, tot aavantajul e de partea lor. Sper să am inspirația să găsesc tactica cea mai bună și jucătorii cei mai adaptați. Meciul va fi total diferit, cei de la Benfica nu au înțeles nimic când au jucat cu ei. Nu am o relație foarte bună cu sinteticul, nici când eram în Rusia nu înțelegeam nimic din joc. Nu reușeam să ne adaptăm. Vom reuși să facem doar un antrenament pe acel sintetic”, a declarat antrenorul despre meciul cu kazahii.

Partida din primul tur preliminar al Ligii Campionilor, dintre CFR Cluj și Astana va avea loc marți, 9 iulie, de la ora 16. Până atunci “feroviarii” vor disputa sâmbătă Supercupa României, împotriva Viitorului.

Comenteaza