Video Foto Daniel Lasure, primul interviu după sosirea la "U" Cluj: "Pentru mine este un pas foarte important în carieră"

Daniel Lasure, primul interviu după sosirea la "U" Cluj: "Pentru mine este un pas foarte important în carieră"
| Foto: FC Universitatea Cluj
Daniel Lasure
Daniel Lasure
Daniel Lasure
Daniel Lasure, primul interviu după sosirea la "U" Cluj: "Pentru mine este un pas foarte important în carieră"

Fundașul în vârstă de 30 de ani se află la prima experiență în afara țării sale natale, Spania.

Cu o vastă experiență în liga secundă spaniolă, acolo unde a strâns peste 100 de prezențe, Daniel Lasure s-a alăturat Universității Cluj pentru a acoperi un post pe care joacă de mult timp Alex Chipciu, mijlocaș la bază.

Noul "student" se declară bucuros de oportunitatea de a evolua pentru echipa clujeană și a experimenta o nouă cultură fotbalistică, pe lângă cea spaniolă, în care a crescut.

"Sunt foarte încântat și am o impresie foarte bună legat de ce am găsit aici. Cred că este un club de tradiție în România. Am senzația că am găsit o echipă cu o bună organizare și un grup bun. M-au primit foarte bine de cum am ajuns. Senzația este că am găsit un grup foarte bun din punct de vedere uman. Asta se reflectă tot timpul în armonia din joc.

Nu, nu știam nimic, dar am întrebat prieteni care aveau, la rândul lor, prieteni și cunoștințe care știau țara. Sunt două țări (Spania și România- n.n.) care sunt apropiate și au conexiuni între ele. Și, din fericire, am reușit să obțin multe informații despre țară, care să mă ajute să mă descurc.

Pentru mine este un pas foarte important în carieră. Pentru că am ajuns la un club de primă ligă din Europa. E un club cu tradiție și am oportunitatea de a cunoaște altă țară. Și pot să mă alătur unui proiect ambițios și important. Nu am jucat în afara Spaniei până acum și poate fi o nouă provocare pentru mine", a spus noul jucător al Universității Cluj.

Apărătorul lateral e nerăbdător să trăiască atmosfera de la Derby-ul cu cu CFR, care va avea loc la finalul săptămânii, pe terenul "feroviarilor".

"Da, aștept cu nerăbdare meciul de la finalul săptămânii (cu CFR – n.n.)., chiar dacă nu jucăm pe stadionul nostru. Dar îmi doresc foarte mult să văd stadionul plin, să văd suporterii susținând echipa. Aștept să simt atmosfera vibrantă a stadionului nostru, despre care am auzit că este foarte frumoasă", a explicat fundașul.

Daniel Lasure a învins cancerul în 2022

În urmă cu trei ani, noul fotbalist al echipei clujene a fost diagnosticat cu cancer testicular și a povestit prin ce a trecut în acele momente, dar și cum a decurs revenirea sa pe gazon.

"A fost o experiență foarte grea acea perioadă a vieții mele. Cred că m-a învățat multe lucruri. M-a învățat să fiu o persoană mai bună. Așa că sunt recunoscător că am trecut peste asta. Dacă nu ar fi trebuit să trec prin asta, probabil că nu aș fi fost astăzi aici și nu aș fi învățat tot ce am învățat. Ei bine, după ce am terminat, a fost o perioadă foarte grea. A trebuit să mă adaptez din nou.

Pe lângă ritmul competitiv, a trebuit să mă adaptez din nou la o viață normală. În acel moment, asta era cel mai important pentru mine, să încerc să am o viață normală și să recuperez ce am avut în viața mea înainte. A fost un capitol complex când am terminat chimioterapia, dar, așa cum am spus, m-a învățat multe lucruri pe care astăzi le pot folosi în avantajul meu", povestește Lasure.

Comenteaza