Dat ca şi plecat de la CFR, un atacant îşi anunţă revenirea: "E o nouă şansă!"

Dat ca şi plecat de la CFR, un atacant îşi anunţă revenirea:
Liviu Ganea va pleca în cantonament cu echipa antrenată de Paulo Sergio, la Marbella în Spania după ce, în luna decembrie fusese anunţat să îşi caute altă echipă.

Formaţia din Gruia i-a mai dat o şansă lui Liviu Ganea, fotbalist care a bifat doar cinci meciuri în tricoul vişiniu, de la începutul anului trecut, atunci când s-a transferat la CFR Cluj. Atacantul anunţă ca şi-a revenit după accidentările suferite şi că vrea să intre pe teren cât repede.

„Avem un lot numeros, care trebuie restrâns. Vor pleca Nicoară, Liviu Ganea şi Nuno Diogo, jucători care nu au au corespuns aşteptărilor noastre, dar şi Adolfo şi Lignani", spunea preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan, în luna decembrie. Între timp, lucrurile s-au schimbat, iar Ganea va rămâne la CFR, cel puţin în primul cantonament din Spania, de la Marbella. Aflat la Bucureşti, Ganea a confirmat că se va pregăti cu echipa şi că vrea să rămână la CFR Cluj. "S-au schimbat puţin lucrurile. Am fost anunţat prin telefon să mă prezint la pregătire, voi merge cu echipa în cantonament. Eu mai am contract cu CFR-ul şi vreau să demonstrez că pot juca fotbal. Am fost accidentat, am lipsit mult timp, dar e timpul să joc, să intru pe teren şi să arăt ce pot. Nu am discutat cu nici o altă echipă în toată această perioadă", a declarat fotbalistul, pentru ZIUA de CLUJ.

Înainte de a sosi în Gruia, jucătorul se plângea că nu primeşte prea multe şanse să joace la Dinamo şi a refuzat să-şi prelungească angajamentul cu echipa bucureşteană tocmai din acest motiv. A ales-o pe CFR Cluj în iarna trecută şi a sosit în Gruia cu gânduri mari. "Vreau să fiu campion, vreau să joc şi cred că voi avea această şansă aici. Ştiu că este mare concurenţa, dar nu mi-e frică, mă pot impune", spunea Liviu Ganea imediat după ce a semnat cu "feroviarii. Nici aici atacantul nu a reuşit să rupă gura târgului, stând mai mereu pe banca de rezerve sau în tribune. S-a şi accidentat, iar după recuperare a fost trecut pe linie moartă.

La CFR , Ganea a jucat doar cinci partide, fără să înscrie, după care s-a accidentat grav la genunchi, suferind o ruptură musculară lângă tendon. În urmă cu trei luni a revenit la antrenamente, dar a mai prins doar banca de rezerve, într-un singur meci, cel cu ACS Berceni din Cupa României. Înainte de a ajunge la CFR Cluj, Liviu Ganea a mai evoluat la Dinamo, CS Otopeni şi Astra Ploieşti. Pe prima scenă are 98 de meciuri şi 28 de goluri.

Dacă în trecut avea probleme în ofensivă, echipa "feroviară" are de unde să aleagă un titular în sistemul 4-2-3-1 preferat de Paulo Sergio. Pantelis Kapetanos şi Sasa Bjelanovic sunt principalii favoriţi la un loc în primul "11", iar din urmă îşi anunţă revenirea şi Liviu Ganea. Pe lângă ei, în cantonament va merge şi Weldon, jucător revenit de la Changchun Yatai, din China. Chinezii aveau termen până pe 31 decembrie să-l cumpere definitiv, dar nu au înaintat nici o ofertă pentru brazilian, variantă susţinută şi de Bogdan Mara, unul dintre intermediarii afacerii dintre CFR şi Changchun. "Din câte ştiu eu, Weldon va fi în cantonamentul CFR-ului. Chinezii aveau termen până la finalul anului să plătească clauza prin care să-l ia definitiv, dar eu am auzit că nu au făcut acest lucru", a explicat Mara.

Weldon Santos de Andrade a fost cumpărat de CFR Cluj în vara lui 2011, de la Benfica Lisabona, dar nu a jucat pentru ardeleni decât în turul ediţiei trecute de campionat, când a bifat 12 apariţii şi 7 goluri.

 

Etichete
Comenteaza