Derby de Cluj: „dezastru” pentru Grigoraş, restart pentru „U”

Derby de Cluj: „dezastru” pentru Grigoraş, restart pentru „U”
„U” şi CFR au terminat la egalitate în cel mai echilibrat derby din ultimii ani, cu „studenţii” ratând ocaziile meciului. Petre Grigoraş a echivalat, încă dinaintea partidei, cu un dezastru orice rezultat în afara victoriei echipei sale.

Universitatea şi CFR au încheiat aseară, la egalitate, scor 0-0, cel mai intens derby din ultimii ani. „Studenţii" au ratat ocaziile meciului, la cea mai mare dintre ele Rilke lovind bara lui Felgueiras. Rezultatul nu ajută prea mult nici o echipă, însă pentru Petre Grigoraş e un „dezastru", aşa cum anunţa înaintea partidei. „Dacă nu batem în derby e un dezastru pentru noi", spunea antrenorul.

Parcă niciodată în era modernă meciul dintre „U" şi CFR nu a fost precedat de o atmosferă atât de calmă. Asta în condiţiile în care pentru ambele echipe miza era enormă, dincolo de rivalitate. „U" era „lanterna roşie" cu un singur punct, iar CFR-ul nu se putea lăuda decât cu un loc 11 şi două victorii, în condiţiile în care titlul era cuvântul de ordine în Gruia înainte de începerea campionatului. Cei doi antrenori şi-au reglat mecanismele la munte şi, culmea, au împărţit acelaşi hotel în perioada de pregătire de la Poiana Braşov. Ionel Ganea a folosit în primul 11 două dintre cele trei achiziţii ale ultimelor săptămâni, în timp ce Grigoraş a surprins oarecum cu titularizarea lui Florin Costea în detrimentul lui Paul Batin, aflat în mare formă.
Cum era de aşteptat, CFR a pus stăpânire pe joc, iar fanii lui „U", pe tribună. Nimic nou până acum. Borza a avut o primă fază în forţă, dar a obţinut doar corner, în timp ce „feroviarii" au forţat pe banda lor dreaptă cu fundaşul de ocazie, Adrian Hora, în rol de servant. Nici una dintre centrări nu şi-a atins destinaţia. „Feroviarii" au atacat poziţional, cu mingi pe puternicul Tade, iar „U" a răspuns pentru prima dată pe contraatac (24). Bucşa şi Târnăcop n-au reuşit, însă, să reia din careul advers. Finalul de repriză a rămas echilibrat, cu Tade la originea ultimei ocazii, însă Veselovsky, aflat la debut, s-a poziţionat bine şi a reţinut.
Nici în primele minute de după pauză ostilităţile nu s-au modificat, poate cu o uşoară dominare a Universităţii de această dată. Borza, deschis perfect de Rilke, a preferat un şut respins uşor de Felgueiras. Dominarea Universităţii a devenit realitate în scurt timp. Borza a fost la originea a două faze imense de gol pentru „studenţi". Mai întâi a făcut un sprint în stânga, a centrat în faţa porţii, de unde Rilke a lovit bara (65)! „Feroviarii" n-au ţinut cont de avertisment, iar patru minute mai târziu acelaşi Borza a scăpat singur cu Felgueiras, dar şi-a prelungit prea mult mingea şi portughezul a respins. Uluiţi de şansele imense pe care
le-au ratat, „studenţii" n-au mai avut vervă. Cu Batin şi Ogbu proaspăt intraţi în teren, „feroviarii" au părut mai proaspeţi pe final de meci şi au început asediile spre poarta lui Veselovsky. Camora şi Batin au aruncat mingile din benzi înspre careul advers, însă Szilagyi a fost de netrecut, iar Abrudan, extrem de sigur în intervenţii. Până la final jocul a curs doar spre poarta lui Veselovsky, dar defensiva băieţilor lui Ganea a fost de netrecut.

„U" a obţinut al doilea punct al acestui sezon, în timp ce „feroviarii" au ajuns la cota nouă.

„Sisi" a refuzat intervenţia medicului

„Unicul căpitan" al Universităţii, Szilagyi Zsolt, a fost la originea unei faze mai puţin întâlnite. Accidentat la coapsă, Szilagyi a refuza intervenţia medicilor pentru a nu-şi lăsa echipa în 10 oameni înainte de un corner. Fundaşul a strâns din dinţi şi a revenit în dispozitiv în uralele fanilor.

„U" Cluj - CFR Cluj 0-0

Stadion: Cluj Arena, Spectatori: 12.000

„U" Cluj: Veselovsky - Takacs, Szilagyi, Abrudan, Mendy - Bucşa, Târnăcop - Rilke, Cristocea (86, Calcan), Borza (83, Balde) - Dedu (69, Lemnaru)
Antrenor: Ionel Ganea

CFR Cluj: Felgueiras - Hora, Cadu, Piccolo, Camora - Obiora, Pedro, Djokovic (75, Voiculeţ) - Costea, Tade (60, Batin), Deac (65, Ogbu)
Antrenor: Petre Grigoraş

Cartonaşe galbene:

Au arbitrat: Cristian Balaj - Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe

 

 

Comenteaza