Derby de România: „lunetiştii" de la „U" Mobitelco au nimicit campioana

Derby de România: „lunetiştii
Clasicul României la baschet masculin, confruntarea dintre CSU Ploieşti şi „U" Mobitelco, a oferit o nouă partidă încrâncenată, câştigată de data aceasta de „studenţi", graţie unor procentaje extraordinare de la aruncările de trei puncte, dar şi inspiraţie antrenorului Niksa Bavcevic.

„U" s-a impus în partida disputată la Brazi, scor 97-88 şi păstrează şanse mari la ocuparea poziţiei secunde la finalul sezonului regulat.

Clujenii au condus ostilităţile aproape în permanenţă, iar după primul sfert scorul era 22-20 pentru oaspeţi. Ploieştenii au reuşit să preia avantajul doar pentru câteva secunde, în actul al doilea, însă a urmat o nouă avalanşă de puncte a oamenilor lui Bavcevic, care au încheiat prima repriză cu nouă puncte avans, 49-38. Emoţiile pentru „U" au apărut chiar în debutul sfertului trei, când Cătălin Baciu a ieşit de pe parchet cu cinci greşeli personale, iar alţi trei oameni de bază erau şi ei la un pas de descalificare. Bavcevic a riscat cu tânărul Mario Lazăr (18 ani) pe parchet, dar şi cu doi oameni mici - Wright şi Strowbridge - care au mers pe o apărare agresivă, purtând şi contra-atacuri nimicitoare. Aşa s-a făcut ca dintr-o echipă care părea să scape victoria din mâini, „U" Mobitelco a ajuns la un avans de 18 puncte. S-a terminat până la urmă 97-88, iar clujenii au răzbunat înfrângerea nemeritată din tur, când actuala campioană s-a impus după „over-time".


Derek Wright jr. a strălucit din nou, americanul terminând partida cu 28 de puncte, 13 pase decisive şi cinci recuperări! Nikolov (20 de puncte), Ross (15) şi Silvăşan (13) au fost şi ei determinanţi în victoria de la Brazi. Echipa clujeană a avut un procentaj de 53 la sută la aruncările din spatele liniei de trei puncte, Wright şi Silvăşan fiind aproape impecabili la acest capitol. „U" va juca în etapa viitoare un nou derby, de data aceasta pe teren propriu, contra celor de la Gaz Metan Mediaş. În acest retur de campionat, echipa lui Niksa Bavcevic a reuşit cinci victorii consecutive, la care s-a adăugat şi succesul din Cupa României, cu CSM Oradea, sinonim cu accederea în final-four-ul competiţiei.

Etichete
Comenteaza