Doroftei la Cluj: Federaţia caută un boxer care să câştige medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Rio FOTO

Doroftei la Cluj: Federaţia caută un boxer care să câştige medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Rio FOTO
Preşedintele Federaţiei Române de Box, Leonard Doroftei, afirmă că unul dintre obiectivele instituţiei este de a găsi "un nou Nicolae Linca", un boxer care să câştige o medalie de aur la viitoarele Jocuri Olimpice de la Rio de Janeiro, în anul 2016.

Leonard Doroftei a declarat, astăzi, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că pentru găsirea unui boxer care să câştige o medalie de aur la Jocurile Olimpice vor fi organizate competiţii la nivel naţional.

"Unul dintre cele mai importante obiective ale Federaţiei Române de Box este să avem un nou Nicolae Linca Nicolae Linca este singurul pugilist român medaliat cu aur la Jocurile Olimpice, la Melbourne, în 1956). Îl căutăm, încercăm să îl antrenăm, să îl pregătim, să avem un nou campion olimpic la Jocurile Olimpice din 2016. Mai avem trei ani jumătate. Avem timp, avem antrenori, trebuie doar mobilizaţi, puşi la treabă. Pentru găsirea unui astfel de boxer vom organiza competiţii în ţară, va fi o campanie naţională. Sunt 50 de ani în care noi am trăit numai cu ruşinea medaliilor de bronz şi de argint la Jocurile Olimpice", a spus Doroftei.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a înmânat, în cadrul conferinţei de presă, diplome de excelenţă pentru Leonard Doroftei şi pentru antrenorul emerit de box Titi Tudor "pentru efortul depus în acest sport" şi a propus organizarea la Cluj-Napoca a Galelor Naţionale de Box.

Doroftei şi Tudor vor participa, la Cluj-Napoca, la prima ediţie a Galei de Box "Cupa Unirii Principatelor Române", eveniment organizat de Consiliul Judeţean Cluj, împreună cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Cluj şi cu Asociaţia Judeţeană de Box Cluj.

Gala propune o întâlnire între selecţionatele judeţului Cluj şi cea din Chişinău - Hânceşti (Republica Moldova). Evenimentul va avea loc, de la 17:00, la sala de sport a grupului şcolar Samus, de pe str. Ialomiţei. „Este prima vizită a lui Doroftei în ţară, în calitate de preşedinte al FRB. Va fi un eveniment foarte interesant, sunt sportivi foarte buni de ambele părţi. E important ca boxul să fie popularizat, să atragem cât mai mulţi tineri la astfel de evenimente", a declarat unul dintre organizatorii galei.

 

 

 

Comenteaza