Doroftei la Realitatea TV Cluj. Ce planuri are la federaţia de box şi ce spune despre noul antrenor de la "U"

Doroftei la Realitatea TV Cluj. Ce planuri are la federaţia de box şi ce spune despre noul antrenor de la
Singurul şef la Federaţia Română de box - până la alegerile din 7 ianuarie pentru conducere - preşedintele Federaţiei Române de Box, Leonard Doroftei, spune la Realitatea TV Cluj ce a găsit la federaţie şi ce crede despre boxul românesc.

Ajuns la Cluj pentru o competiţie sportivă, "Cupa Principatelor Române" la box, la grupul şcolar Samus, Doroftei îi laudă pe copiii din ring: "m-au făcut să cred că avem un viitor", a spus el la emisiunea "Realitatea Sportivă", de la Realitatea TV Cluj. În schimb, în ce priveşte ceea ce a găsit la Federaţia Română de Box după plecarea lui Rudel Obreja, prima problemă e lipsa banilor, spune el. "Sunt goluri în gestiune", explică boxerul, fără a spune clar dacă banii au fost furaţi sau nu. "Nu spun că s-au furat bani. Dar nu sunt bani, n-avem să trimitem copiii în cantonament. Sunt multe datorii vechi, care trebuie plătite. Nu pot spune dacă au fost furaţi bani, asta poate spune un contabil".

În 7 februarie sunt programate alegerile pentru vocepreşedinţi şi membrii Biroului Federal la Federaţia Română de Box. Până atunci, Doroftei e singur în conducere - oficial, pentru că are o echipă pe care o aşteaptă la conducere. "N-am plecat singur de nebun în competiţie, suntem o echipă care vrem să readucem boxul în atenţie", explică el, nominalizându-i pe Francisc Vaştag, Vasile Câtea, Titi Tudor şi Adrian Fetecău.

Unul dintre obiectivele lui Doroftei este reluarea competiţiei "Centura de Aur". "De 4 ani nu s-a mai ţinut competiţia, din cauza problemelor din federaţie. N-au fost bani de-ajuns", a spus el.

Doroftei îl laudă şi pe noul antrenor al Universităţii, Ionel Ganea, care-i e prieten. "Pe munca lui a făcut performanţa pe care a făcut-o. Vai de fotbaliştii de la U dacă nu îşi vor face treaba", a spus el.

 

Comenteaza