Doroftei: "Nu mai există o a doua şansă pentru Macingo în box"

Doroftei:
Aflat la Cluj-Napoca, preşedintele Federaţiei Române de Box, Leonard Doroftei, a criticat dur acţiunile tânărului pugilist clujean care, în primăvară, a atacat mai multe persoane pe stradă.

În cadrul conferinţei de presă din deschiderea celei de-a doua ediţii a Turneului Internaţional de Box Centura Transilvaniei, Doroftei a comentat acţiunile pugilistului clujean în vârstă de doar 16 ani Alexandru Macingo. Potrivit declaraţiilor sale, tânărului nu i se va mai acorda şansa de a avea o carieră în box.

"Şansa i s-a dat o dată. Pentru a doua faptă pe care a comis-o, lovirea pe stradă a acelor persoane, care nu au nici o legătură cu boxul, nu îl putem ierta. A doua şansă pentru el nu mai există în box. Nu creştem oameni care se bat cu alţii pe stradă. Noi creştem oameni care să devină campioni. Depinde de antrenor cum îl învaţă pe copil să meargă mai departe", a declarat Doroftei.

Punctul său de vedere este susţinut şi de preşedintele Asociaţiei Judeţene de Box, Ioan Dezmirean: "Acest băiat a fost pierdut când a început boxul. Eu nu sunt de acord să mai continue".

Singurul care i-a luat apărarea lui Macingo a fost Mihai Leu, prezent la conferinţa de la Cluj, care a făcut un apel la indulgenţă. "Eu, personal, cred că uneori trebuie să fim mai indulgenţi. El poate că până acum nu a învăţat. Unii poate înţeleg mai greu. După un timp, dacă va avea meciuri multe şi va face performanţă, se va schimba", a declarat acesta.

Potrivit anchetatorilor, la începutul lunii aprilie, Alexandru Macingo şi alţi cinci tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 26 ani au lovit, fără motiv, mai mulţi trecători, pe o stradă din Cluj-Napoca. Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj, cei şase tineri erau beţi şi au agresat cinci persoane, iar în urma incidentului au fost reţinuţi pentru 24 de ore, însă procurorii Parchetului Judecătoriei Cluj-Napoca au dispus eliberarea lor sub control judiciar.

Surse judiciare au declarat, la momentul respectiv, că agresorii le-ar fi spus anchetatorilor că au vrut să copieze un joc violent numit "Knock-Out", un fenomen inventat în SUA care presupune să dobori victima cu un singur pumn. Conform aceloraşi surse, pugilistul a declarat în faţa anchetatorilor că agresiunile au avut loc "la mişto", precizează REALITATEA TV.

 

Comenteaza