Egal în ploaie. “U” FC U Craiova 1-1

Egal în ploaie. “U” FC U Craiova 1-1
| Foto: FC Universitatea Cluj

După un gol valabil neconfirmat de VAR și un penalty neacordat, “studenții” scot doar un egal cu Craiova lui Mititelu. 

Pe o ploaie măruntă care a curs neîncetat și pe un gazon care a rezistat onorabil condițiilor meteo, clujenii au încercat să pună presiune încă din primele secvențe ale jocului.

Prima fază importantă a avut loc în minutul 8, când Bic a centrat bine la bara a doua, unde Filip a venit excelent și a trimis un balon care a trecut de linia porții, în ciuda opoziției lui Popa. Totuși, în urma consultării cu cei din camera VAR, centralul nu a validat reușita.

După un sfert de oră, Bălan a scăpat singur spre poarta adversă, dar șutul său a trecut alături (15). "Studenții" au continuat să forțeze, în timp ce oaspeții nu au avut răspuns la jocul prestat de elevii lui Neagoe.

Golul în poarta craiovenilor a venit în cele în urmă în minutul 28. Plecat de la limita offside-ului, Filip a intrat în unghi însă a reușit sa trimită un balon, care cu ajutorul lui Negru l-a învins pe Popa. Mai mult, Ely putea majora diferența, dar a șutat puternic în transversală, din afara careului (35).

Deși nu au redus din turație, clujenii au încercat să intre în avantaj la cabine. Totuși, în prelungirile primei reprize, Iancu a executat foarte bine o lovitură liberă și și-a readus echipa în joc. Astfel, scorul pauzei la Mediaș a fost 1-1.

Actul secund a început cu o ocazie uriașă a oltenilor, la o fază la care Gorcea a salvat de două ori, iar balonul a lovit bara (49). Răspunsul "Șepcilor roșii" a venit 10 minute mai târziu, când Chipciu a trimis și el în bară, cu o execuție de la marginea careului (59).

Neagoe a schimbat în ofensivă, iar "U" Cluj a fost echipa care a avut inițiativa, însă în puține momente poarta lui Popa a fost pusă cu adevărat în pericol. Și oaspeții au încercat timid să creeze acțiuni în jumătatea clujeană, însă defensiva gazdelor a rezistat.

Ultimele minute s-au jucat pe contre, însă niciuna dintre formații nu a reușit sa înscrise. "Studenții" au cerut un penalty la intrarea în prelungiri, dar jocul a continuat, iar rezultatul final a fost același de la pauză, 1-1.

Comenteaza