Egalul nimănui: “U” e neînvinsă pe Cluj Arena

Egalul nimănui: “U” e neînvinsă pe Cluj Arena
“U” şi FC Braşov au terminat la egalitate aseară, iar „studenţii” rămân invincibili în acest sezon pe teren propriu. Clujenii au coborât pe locul 11 în clasament.

Universitatea a reuşit doar un egal în faţa Braşovului, deşi a avut câteva faze importante de a marca. Viorel Dinu a marcat golul "studenţilor", dintr-un penalty dictat la o intervenţie asupra lui Krumov. Braşovenii au egalat prin Georgian Păun, aflat la debutul său în tricoul "galben-negru".

Condiţiile vitrege în care Universitatea a smuls un punct la Turnu Severin nu i-au mobilizat suplimentar pe suporterii "studenţilor". La fel ca şi la precedentele două partide, doar 3000 de fani au venit pe Cluj Arena, în condiţiile în care echipa lor avea maximum de puncte în precedentele partide acasă. Braşovul lui Ionuţ Badea, omul care şi-a luat "la revedere" de la "U" în faţa unui stadion plin, venea cu foame de puncte. "Stegarii" au pierdut ultimele două jocuri, iar preşedintele Ioan Neculaie îi clătina deja scaunul tehnicianuliui. Dulca a avut de schimbat doi jucători şi a apelat la Pătraşcu şi la puştiul Năstăsie pentru a-i înlocui.

Prima repriză a fost lentă, cu acţiuni previzibile şi puţine ruperi de ritm. Cleiton a tras la indigo faza din meciul cu Viitorul (4), dar de data aceasta Viorel Dinu a sărit pe sub minge. Brata a replicat cu un şut pe lângă poartă, care nu l-a deranjat pe Balauru. La cealaltă poartă, Taborda făcea exerciţii de încălzire. Braşovul a preluat controlul, iar "U" a încercat să iasă pe contre. Balauru a intervenit salvator la picioarele lui Batin, după o minge "prelucrată" de fostul "student", Nasser Menassel. Finalul de repriză a aparţinut gazdelor. Năstăsie, destul de timid până atunci, a trimis puternic cu capul, dar pe lângă poartă, iar la ultima fază, Cleiton a şutat puternic, de lângă un adversar, dar pe direcţia lui Taborda.

Pauza a trezit Cluj Arena la viaţă. Peluza a cântat din toţi plămânii, iar cele două echipe au jucat mult mai direct. Braşovul a încercat prima să dea lovitura. Oaspeţii au avut două ocazii mari, irosite cu seninătate de Cristi Munteanu şi Iulian popa. Pentru că au scăpat, "studenţii" au încercat să se "revanşeze". Năstăsie a luat două faze pe cont propriu, dar a trimis în plasa laterală la cea mai mare dintre ele (52). Universitatea a împins tot mai mult jocul în careul advers. Dinu a pivotat frumos în centrul careului, dar n-a nimerit spaţiul porţii. Cleiton a avut mai multă încredere în forţele proprii, a luat mingea la 50 de metri de poartă, în bandă, a ajuns în zonă centrală, dar a trimis în peluză.

Strădaniile "studenţilor" au dat roade, până la urmă. Krumov a căzut în careu la o intervenţie a lui Munteanu şi anonimul Marcel Bârsan a dictat penalty. Viorel Dinu a executat cu fentă şi a înscris al treilea său gol consecutiv (66). Meciul putea să se închidă trei minute mai târziu. Cleiton a scăpat singur cu Taborda, dar a finalizat printr-o "scăriţă" previzibilă şi portughezul a respins. Braşovul n-a avut de ales şi s-a aruncat spre poarta lui Balauru. Apărarea "studenţilor" a cedat în minutul 77, când a bâlbâit o minge trimisă de Batin, iar Păun, singur la 13 metri, a trimis în plasă. Braşovenii au avut o ultimă ocazie uriaşă de a merge acasă cu toate cele trei puncte, dar Iulian Tameş a trimis peste poartă dintr-o lovitură liberă de la marginea careului.

"U" Cluj - FC Braşov 1-1 (0-0)

Stadion: Cluj Arena, Spectatori: 3000

Au marcat: Dinu (67, penalty) / Păun (77)

„U" Cluj: Balauru - Krumov, Erico, Paraskevas, Nicola - Muzac (81, Braz), Pătraşcu - Năstăsie (59, Tobă), Dinu (83, Drăghici), Paulinho - Cleiton
Antrenor: Cristi Dulca

Braşov: Taborda - Velayos, Machado, Munteanu, Ionescu (82, David) - Mateiu (70, Tameş), Nasser - Viveiros, I. Popa, Brata (68, Păun) - Panin
Antrenor: Ionuţ Badea

Cartonaşe galbene: Muzac, Nicola, Paulinho / Velayos, Păun

Au arbitrat: Marcel Bârsan - Gheorghe Bogdan, Radu Timar

 

Comenteaza