Ţenter, dorit de Gaz Metan: “Dacă plec, o fac cu inima împăcată”

Ţenter, dorit de Gaz Metan: “Dacă plec, o fac cu inima împăcată”
Tehnicianul echipei “U” Mobitelco, Marcel Ţenter, este curtat de Gaz Metan Mediaş şi ar putea semna un contract valabil pentru următoarele două sezoane.

Marcel Ţenter, omul care a readus titlul la Cluj după o pauză de 15 ani, va lua o decizie în ceea ce priveşte viitorul său până la sfârşitul acestei săptămâni. Indiferent care va fi aceasta, el le-a transmis fanilor că experienţa de la "U" Mobitelco l-a marcat pozitiv. "Mă voi hotărî în două-trei zile. Dacă plec, o fac cu inima împăcată", este mesajul antrenorului.

Conducerea clubului a renunţat la stranierii care nu au confirmat sezonul trecut, Jerome LaGrange, Phillip Jones, Vladimir Mijovic, respectiv David Lawrence, şi a gândit un proiect pentru următorii patru ani cu un obiectiv total diferit faţă de anii precedenţi: reconstrucţia echipei în jurul clujenilor Mihai Silvăşan, Paul Chetreanu şi al juniorilor. În capul listei a figurat şi Marcel Ţenter, reconfirmat pe banca tehnică, însă lucrurile sunt pe cale să ia o cu totul altă turnură în perioada următoare. Oficialii lui Gaz Metan Mediaş, formaţia care a încheiat stagiunea trecută pe locul 3 după ce în finala mică a Diviziei A a bifat o dublă-victorie chiar în faţa fostei campioane, i-au pus pe masă o ofertă extrem de generoasă, căreia pare hotărât să îi dea curs. Ţenter a anunţat pentru ZIUA de CLUJ că va lua o decizie în privinţa viitorului său până la sfârşitul acestei săptămâni, după ce se va consulta cu familia, însă, oricare va fi ea, este încântat de performanţele obţinute cu "U" Mobitelco. "Nu am luat încă o decizie, nu am semnat. Stau cu familia, mă consult, iar în două-trei zile mă voi hotărî. Orice ar fi, sunt mulţumit de ceea ce am realizat aici şi, dacă plec, plec cu inima împăcată, pentru că ştiu că am realizat ceva, las ceva în urmă. Oricum, viaţa unui antrenor e diferită faţă de cea a unui jucător, asta e evident", a declarat Ţenter.

Fără nici un transfer bifat până la ora actuală şi cu un buget care se anunţă redus considerabil faţă de anii trecuţi, preşedintele executiv al lui "U" Mobitelco, Mircea Cristescu, depune eforturi să continue tot cu Ţenter la timonă. "La ora actuală suntem concentraţi, la fel ca şi acum şapte ani, să continuăm proiectele echipei cu Marcel Ţenter ca şi antrenor. Chiar dacă Marcel a primit o ofertă de la o altă echipă, sperăm că va rămâne alături de noi şi de proiectele noastre. Nu ne gândim la ora actuală să aducem alt antrenor, ci să îl păstrăm pe Marcel", a fost mesajul postat de acesta pe site-ul oficial al clubului.

Originar din Satu Mare, Marcel Ţenter s-a retras din activitatea de jucător în 2007 de la "U" Mobitelco. A fost secundul lui Tab Baldwin în mandatul americanului la Cluj, pentru ca în 2009 să devină antrenor principal. Apogeul în această postură l-a atins în ediţia 2010-2011, când a câştigat medaliile de aur după o finală de pomină cu CSU Ploieşti. De-a lungul carierei, timp în care a strâns peste 100 de convocări la echipa naţională, a mai evoluat la CSU Sibiu, Kaposvar (Ungaria), Maccabi Ashdod (Israel), TTL Bamberg şi Sellbytel Basket (Germania).

Barîş Aktaş s-a înţeles cu CSU Sibiu

După ce s-a pregătit câteva zile cu "U" Mobitelco, baschetbalistul cu dublă cetăţenie, româno-turcă, Barîş Aktaş (21 de ani) a semnat un angajament cu CSU Sibiu, formaţie care va fi pregătită din sezonul următor de către Dragan Petricevic. "Barîş Aktaş nu va evolua la «U» Mobitelco. Chiar în această dimineaţă (marţi - n. red.) am fost anunţat de către tatăl său, care a venit special la Cluj să ne mulţumească pentru interes şi să ne spună că a decis să nu dea curs ofertei noastre. Din informaţiile mele, după cum mi-a spus tatăl său, a ales să meargă la CSU Sibiu. Este o decizie pe care o înţeleg, este alături de un tehnician bun, este mai aproape de casă şi nu îmi rămâne decât să îi urez mult succes", a declarat Mircea Cristescu, preşedintele executiv al lui "U" Mobitelco, pentru site-ul totalbaschet.ro. Barîş Aktaş a evoluat sezonul trecut pentru Dinamo Bucureşti, înregistrând o medie de 6,3 puncte marcate pe meci, 2,1 recuperări, 2,4 pase decisive şi un indice al eficienţei de 5,6. Fundaşul a mai jucat pentru CS Otopeni şi BC Timişoara.

 

 

Etichete
Comenteaza